“Müslüm Baba”ya veda

Yaklaşık 4 aydır tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde dün hayatını kaybeden Müslüm Gürses için ilk tören Cemal Reşit Rey’de düzenlendi. Teşvikiye Camii' inde kılınan cenaze namazının ardından Müslüm Gürses'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Acı haberin ardından büyük üzüntü yaşayan hayranları Gürses'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Önce hastane bahçesine giden hayranları, ardından cami avlusuna akın etti. Boyunlarına astıkları Müslüm Baba kaşkolları ile Zincirlikuyu Mezarlığı'na yürüyen hayranları mahşeri bir kalabalık oluşturdu

Fazıl Say çelenk yolladı

“Arabeski sevmek vatan hainliğidir' sözleri çok konuşulan Piyanist Fazıl Say, Müslüm Gürses'in cenazesine çelenk yolladı. Fazıl Say, Müslüm Gürses yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada Facebook sayfasında ünlü sanatçıya “Hayata dön Müslüm baba” sözleriyle seslenmişti. 

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Enver Aysever'in sunduğu 'Aykırı Sorular' programına piyanist ve besteci Fazıl Say konuk olmuş. Fazıl Say, 'Arabeski sevmek vatan hainliğidir' sözleriyle büyük tartışma yaratmıştı.  

‘Arabeski sevmek vatan hainliğidir’

Fazıl Say, arabesk müziği hakkında, 'Arabesk denilen iğrenç şeyi sevmemek vatanseverlik, sevmek ise vatan hainliğidir bana göre. Burada düşünceler farklılaşır. Kalitesiz bir şeyden bahsediyoruz. Kötü harmoni, kötü melodi ve bir yere varamamış bir müzikten bahsediyoruz' diye eklemişti.

Sosyal medya üzerinden küfürlere ve yoğun tepkilere maruz kalan Say, yazılanların konserlerini bile olumsuz etkilediğini söylemiş bir süre sonra da Twitter hesabını kapatmıştı.

Kategoriler

Güncel Türkiye