Cemal Uşşak: "Varsayalım Bediüzzaman Ermeni, bundan kime ne"

Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşak, Bi Sormak Lazım adlı programda İmralı tutanaklarındaki Gülen cemaatine yönelik iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bediüzzaman’ın Ermeni olması yönündeki varsayımlara hakkında bundan kime ne diyen Uşşak, burada Ermeniliğin nefret diliyle dışlanmış olduğunu belirtti.

Programda Öcalan'ın Fethullah Gülen'e ve Gülen Cemaati'ne yönelik sözleri için, “Kargalar bile güler” diyen Cemal Uşşak, İmralı tutanakları için sızdırma ifadesinin doğru olmadığını da belirtti.

Uşşak, “Milliyet'in yaptığı İmralı tutanakları haberi için sızdırma ifadesini doğru bulmuyorum. Burada kullanılacak tabir İmralı zabıtlarının yayınlanmasıdır. Sızdırma kavramı düşmanlığı, çatışmayı ima ediyor. Bir gazeteci ben bir devlet adamı ya da siyasetçi değilim, işin toplumsal sorumluluğunu kenara bırakarak, ben gazeteciyim diyebilir. Bu belge elime bugün gelseydi, ben bunu aynen yayınlamazdım. Zabıtları süzgeçten geçirerek yayınlardım. Nitekim bu zabıtların da aynen olduğu gibi yayınlanmadığı ifade ediliyor. Söz gelimi zabıtlardaki bazı isimlerin çıkartıldığı söyleniyor. Zabıtlardaki isimlerin Öcalan ile irtibatlandırmak kamuoyunda yapıcı bir etki yapmayacağı düşünülerek çıkartıldı ise, Milliyet'teki arkadaşlarımızın bu ölçüyü bütün özel isimler için uygulaması gerekirdi. Belirli isimleri çıkarttıysanız o zaman Fethullah Gülen'in, Said-i Nursi'nin ismi, Emre Uslu'nun, Osman Kavala'nın ismi niye orada?” diye konuştu.

Burada Ermeniliği dışlayan nefret dili söz konusu

Uşak, Öcalan'ın Fethullah Gülen'in, cemaate yönelik iddialarına şu yanıtı verdi: “Öcalan o sözleri ile birilerine şu mesajı veriyor. Fethullah Gülen hareketinden her kim rahatsız ise, onlara mesaj veriyor. Ben de Gülen hareketinden rahatsızım diyor… Said-i Nursi'nin Ermeni olduğuna işaret ederek, doğduğu köye bakmak lazım diyor. Bunun tarihi bir karşılığı yok, o köy Ermeni köyü değil. Fakat varsayalım ki, Ermeni köyü olsun. Varsayalım Bediüzzaman Hazretleri de Ermeni kökenli olsun, müftedi, Müslümanlığı kabul etmiş bir Ermeni olsun, kime ne! Burada Ermeniliği bir ırkçılık, nefret diliyle dışlamış oluyor. Bu dille, Fethullah Gülen'in ve hizmetin bölgedeki faaliyetlerinden rahatsız olanlara, ben de rahatsızım demiş oluyor. Öcalan'ın “darbeyi ben engelledim” sözlerine kargalar bile güler. Mit krizini Hoca Efendi ile ilişkilendirmek bir iftiradır.”

İmralı notlarını yayınlayıp, Hasan Cemal'in yazılarını basmamak çelişki

Hasan Cemal’in Milliye’te yazılarının yayınlanmamasına da değinen Uşşak; “Hasan Cemal’in Milliyet'in İmralı zabıtlarını yayınlayıp, Hasan Cemal'in yazılarını yayınlamamak çelişkidir. Hasan Cemal'in bir an önce yazılarına devam etmesini dilerim, gazeteciliğin duayenlerindendir. Patronlarla görüştüğünüz zaman biz bu işlere müdahil diyoruz. Bazen patronun ilişkilerini dikkate alarak, vazife çıkarın yayın yönetmenleri olabiliyor. Bunu maalesef gördük. Bu değerlendirme bir gazeteyi ima ediyor değilim, genel bir görüş” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: A Haber)

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

GYV