Hovhannisyan, açlık grevine başladı

Ermenistan’da 18 Şubat’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan ve Sarkisyan'ın ardından en yüksek ikinci oyu alan Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Hovhannisyan, süresiz açlık grevine başladı. Dün açlık grevine başlayan Hovhannisyan'a destek amacıyla bugün 4 kişi daha açlık grevine başladı.

Eski cumhurbaşkanı adayı gazetecilere açıklamasında, açlık grevinin önceki benzerlerinden farklı olduğunu, zira öncekilerin parti devletine karşı olduğunu, bu açlık grevininse genel korkuyla mücadele hedefi taşıdığını ve kendilerinin mutlaka kazanacaklarını kaydetti.

Hovhannisyan yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını tanımadıklarını, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın 'halkın zaferini' tanıyana kadar Yerevan Özgürlük Meydanı'nda açlık grevini sürdüreceğini belirtti.

Cumhurbaşkanının yemin töreninin 9 Nisan'da yapılacağını hatırlatan Hovhannisyan, 'Sarkisyan, cesedimi çiğnedikten sonra yemin edebilir' dedi.

Tüm Ermeninel Katolikos’u Karekin II’ye de seslenen Hovhannisyan, Sarkisyan'ın görevinin kendisi tarafından tanınmasının ve kutsanmasının İncil'e hakaret olduğunu öne sürdü.

Halkı ve taraftarlarını provokasyonlara uymamaya çağıran Raffi Hovhannisyan, mücadelelerini barışçıl yollarla sürdüreceklerini kaydetti.

Hovannisyan’ın telkinleriyle 3 kişi eylemden vaz geçti

Hovannisyan, kendisine destek amacıyla açlık grevine başlayan 4 taraftarına çağrıda bulundu ve onları bu eylemlerinden vaz geçmeye davet etti. Böylesi bir eylemin yanlış olduğunu kaydeden Hovannisyan’ı dinleyen 3 kişi eylemden vaz geçerken, adaletsizliğe seyirci kalmak istemediğini belirten bir kişi açlık grevine henüz devam ediyor.

Hovhanniyan’ı destekleyenlerin bir sonraki buluşmasının ise 15 Mart Cuma günü saat 17:00’te gerçekleşeceği belirtildi. O buluşmada haklılıklarını perçinleyeceklerini ve galibiyetlerini ilan edeceklerini söyleyen Hovhannisyan, ″O gün önümüzdeki süreçte yapacaklarımızı belirleyecek ve Anayasa Mahkemesinin verdiği kararı değerlendireceğiz″ dedi.

  

Kategoriler

Güncel Ermenistan