Anastasiadis'ten Kıbrıs’ta yapıcı diyalog çağrısı

Kıbrıs’ta Şubat sonundan gerçekleşen seçimlerle göreve gelen Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs'ta barışçıl çözümün ayrım yapmadan insan haklarının garanti altına alınması ve işgalin son bulması ile sağlanabileceğini savundu.

Yunanistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Anastasiadis, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile görüştü. Burada Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamada bulunan Anastasiadis, Kıbrıs Türk tarafına barışçıl yapıcı diyalog çağrısında bulundu. Rum lider Anastasiadis, Kıbrıs'ta barışçıl çözümün ayrım yapmadan insan haklarının garanti altına alınması ve işgalin son bulması ile sağlanabileceğini söyledi.

Kıbrıs'ta çözüm için Yunanistan'ın yanı sıra Avrupa Birliğinin de desteğini alacaklarına inandığını söyleyen Anastasiadis, Kıbrıs'ın AB üyesi olduğunu ve Avrupa'nın talimatlarını ve insan haklarını uygulama sorumluluğu bulunduğunu belirtti. Türkiye'ye de mesaj gönderen Anastasiadis, Türkiye'nin diğer Avrupa Birliği ülkeleri karşısında yerine getirmesi gereken sorumlulukları hatırlaması ve uygulaması gerektiğini belirtti.

Anastasiadis, Avrupa'da anlaşıldığı ve korunduğu gibi insan hakları, temel ilkeler ve değerlere uyulmadan Kıbrıs'ta çözümün mümkün olamayacağını söyledi.

Kategoriler

Güncel Dünya