Ermenistan'da seçim sonrası kriz devam ediyor

Ermenistan'da Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile Miras Partisi Lideri Raffi Hovhannisyan arasında seçim sonrası oluşan politik kriz, 25 Şubat'ta resmi sonuçların açıklanmasından bu yana yaklaşık 1 aydır devam ediyor.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, dün akşam Ermenistan basınının önde gelen gazetecilerini Cumhurbaşkanlığı Konutu'na çağırarak, kendisine yöneltilen soruları yanıtlarken, Miras Partisi Lideri Hovhannisyan ise 8 gündür açlık grevi yaptığı Özgürlük Meydanı'nda, yeni bir protesto gösterisi düzenleyerek Sarkisyan'ın bu açıklamalarına cevap verdi.

Ülkenin, işsizlik, fakirlik, dış göç gibi iç sorunlarından da bahsettiği açıklamalarının büyük bir kısmını seçim sonrası oluşan politik duruma ayıran Sarkisyan, Özgürlük Meydanı'na giderek, seçim sonuçlarını protesto etmek amacıyla grev yapan muhalefet lideri Raffi Hovhannisyan ile görüşmeyeceğini söyledi. Sarkisyan, 'Raffi Hovhannisyan'ın, greve başlayarak bu süreci politik çerçeve içerisinden çıkardığına inanıyorum. Kendime Raffi Hovhannisyan'la ne görüşeceğim diye soruyorum. Görüşme yapmak ille de alışveriş yapmak anlamına gelmiyor. Bu yüzden bu görüşmenin yapılmasında bir mana görmüyorum. Hovhannisyan'la görüşecek olsam bile bunun, Hovhannisyan'ın yaptığı greve son vererek farklı mücadele yolları bulmasını söylemek gibi tek bir amacı olacaktır' dedi.

Sarkisyan ayrıca muhalefet liderinin Özgürlük Meydanı'ndaki bütün toplantılarını takip ettiğini ancak yine de Hovhannisyan'ın taleplerini anlayamadığını belirtti.

Özgürlük Meydanı'ndaki açlık grevinin 8. gününde 'Merhaba Devrim' adıyla yeni bir protesto eylemi gerçekleştiren Miras Partisi Lideri Raffi Hovhannisyan ise Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile öncelikli tercihi olan halka açık görüşmeyi kabul etmemesi durumunda baş başa da olsa görüşerek, ülkedeki mevcut durumu tartışmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Hovhannisyan, Sarkisyan'ın yaptığı basın açıklamalarına cevap olarak, 'Ben köprüleri yakmıyorum. Ancak gerçeklere bağlı kalacağım ve ülkemizde bir yalanın hüküm sürmesine izin vermeyeceğim' ifadelerini kullandı.

Kategoriler

Güncel Ermenistan