Aliyev'den barış dolu Nevruz mesajı: Ermenistan bizim topraklarımızda kurulmuştu ikincisine müsaade etmeyiz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Nevruz Bayramı dolayısıyla Bakü’deki Sahil Parkı’nda dün düzenlenen şölende yaptığı konuşmasında Ermenistan topraklarının Azerbaycan toprakları üzerinde kurulduğunu iddia etti. Karabağ’ı kast ederek topraklarında ikinci bir Ermeni devleti kurulmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Azerbaycan’ın devlet politikalarının sosyal yönünün ağır bastığını, devlet politikalarının odağında her zaman Azerbaycan vatandaşının durması gerektiğinin söyleyen Aliyev ve Azerbaycan’ın en önemli sorunu olarak Dağlık Karabağ sorununa değindi.

Sorunun, Ermenistan tarafının yapıcılıktan uzak tutumu ve arabuluculuk misyonunu üstlenen AGİT Minsk Grubu eşbaşkan ülkelerinin yeterli kararlılığı gösterememeleri yüzünden uzadığını öne süren Aliyev, konunun kesinlikle uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde çözüme kavuşturulması gerektiğini ve Azerbaycan’ın diplomatik olanakları sonuna kadar kullanarak barış görüşmelerini sürdüreceğini kaydetti.

“Zaman bize çalışıyor. Biz her gün bir az daha güçleniyoruz ve topraklarımızda ikinci bir Ermeni devletinin kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu sorunu çözeceğiz. Bundan hiç şüphem yok” diye konuşan Cumhurbaşkanı Aliyev, şu anki Ermenistan devletinin de eski Azerbaycan topraklarında kurulduğunun herkesçe bilindiğini iddia etti.

Kategoriler

Güncel Ermenistan