Hovhannisyan, Sarkisyan'ın çağrısını mektupla yanıtladı

Ermenistan’da Şubat ayında yapılan seçimlerde %36,7’lik oyla Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın ardından en yüksek oyu alan Rafi Hovhannisyan seçim sonuçlarının hileli olduğu gerekçesiyle başlattığı protestosuna devam ediyor. Özgürlük Meydanı’nda açlık grevinde 14. günü geride bırakan Miras Partisi lideri Sarkisyan’ın görüşme talebine olumlu yanıt verdi ve hazır olduğunu belirtti.

Yerevan’daki Özgürlük Meydanı'nda iki haftadır açlık grevini sürdüren Hovhannisyan'a mektup gönderen Cumhurbaşkanı Sarkisyan, muhalif liderden eylemini sonlandırması ve ardından işbirliği şartlarını konuşmak için bir araya gelme çağrısı yaptı.

Daha önce Sarkisyan, Miras Partisi liderinin Özgürlük Meydanı’ndaki protestosunu takip ettiğini, fakat Hovhannisyan’ın taleplerinin ne olduğunu anlayamadığı belirtmişti. Hovhannisyan bunun üzerinde yazılı bir açıklama yapmış, devlet kademesindeki bazı önemli görevlere kendi partisinden vekillerin atanması için Sarkisyan'dan talepte bulunmuştu. Hovhannisyan; başsavcılık, devlet gelir komitesi başkanlığı, ulusal güvenlik, içişleri ve eğitim bakanlıkları ile devlet denetleme kurulu başkanlıkları gibi önemli mevkiler ve beş ilin valiliği için Miras Partisi mensuplarının görevlendirilmesini istiyordu.

Sağlık durumum iyi

Sarkisyan’ın önerisini yazılı bir şekilde yanıtlamasından ötürü minnettarlığını dile getiren Miras Partisi lideri,  Sarkisyan’a sağlık durumuna yönelik endişelerinden ötürü teşekkür etti ve iyileşmek için beklemesine gerek olmadığını belirtti. Yazılı açıklamasında sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Hovhannisyan, yeni Ermenistan’ı şekillendirecek yeni Anayasa uğruna çalışmalara vakit kaybetmeden başlayabileceğini ifade etti.

Sarkisyan’ın yapılacak görüşme için Özgürlük Meyadanı’nı herhangi bir nedenle uygun görmemesi durumunda bu teklifinde ısrarcı olmayacağını söyleyen Hovhannisyan, görüşmelerin yazılı olarak da sürdürülebileceğini ifade etti. 

Kategoriler

Güncel Ermenistan