Erdoğan: Hayallerim tek tek gerçekleşiyor

Başbakan Erdoğan, İstanbul’a belediye başkanı olduğunda hayallerinin bulunduğunu söyleyerek, “Şimdi bu hayalleri tek tek gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB Bakanlığı’nın ‘81 İl, 81 Proje’ adlı AB Projeleri Festivali ve AB eğitim programları çerçevesinde 200 öğrencinin Avrupa’ya uğurlanması dolayısıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuştu.

Erdoğan, bugün Anadolu’nun dört bir yanında hayata geçirilen projelerle bir yandan ülkenin Avrupa Birliği (AB) standartlarını yakalama süreci hızlanırken diğer yandan toplumun her kesiminden vatandaşlara Avrupa ülkelerinin yolunun açıldığını söyledi.

AB’ye katılım sürecinin millete yansımasının, Ulusal Ajans’ın ne kadar hayati ve stratejik bir işlev gördüğünü gösterdiğini kaydeden Erdoğan, “Bugün Anadolu’nun dört bir yanında hayata geçirilen projelerle bir yandan ülkemizin AB standartlarını yakalama süreci hızlanıyor diğer yandan toplumun her kesiminden insanımıza Avrupa ülkelerinin yolu açılıyor. Daha önce belki köyünden dahi dışarı çıkamamış yavrularımız, gençlerimiz uçağa atlayıp Avrupa’ya gidiyor” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, kurulduğundan bu yana, 10 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, Ulusal Ajans aracılığıyla 21 bin 93 projeye 1 milyar 200 milyon liranın üzerinde kaynak aktarıldığını, 2007-2013 döneminde, AB tarafından aday ülkelere sağlanan mali desteğin toplamının 10 milyar avro olduğunu vurguladı.

 

‘Hayallerinizin peşinden koşun’

İnsanın azmetmesi, hayallerinin peşinden kararlılıkla koşması, girişimde bulunması halinde hayallerini gerçeğe dönüştürebileceğine ve bütün hedeflerine ulaşacağına inandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Ben bugün burada hayallerinin peşinden koşup, onları gerçekleştirmenin yollarını arayan kardeşlerimi özellikle tebrik ediyor, takdir ediyorum. Ben de bu hayalleri kuranlardan birisiyim. İstanbul’a belediye başkanı olduğum zaman, hayallerim vardı. Şimdi bu hayalleri tek tek gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bunların en önemlilerinden bir tanesi Marmaray’ı gerçekleştiremediler ama biz ‘Gerçekleştireceğiz’ dedik ve inşallah 29 Ekim’de Marmaray’ı açıyoruz.” 

Erdoğan, Marmaray projesinin yüzyıllardır konuşulduğunu hatırlatarak, “Ecdadımız konuşmuş bu projeyi... Ama gelenlerin hiçbirisi bunu gerçekleştirememiş. Bizi yargı engellememiş olmasaydı, biz 4 yıl evvel bunu açıyorduk” diye konuştu. (EE)

(AA)

Kategoriler

Güncel Türkiye