Gezi Parkı müdahalesinde yaralı sayısı artıyor

Gezi Parkı’na sabah saatlerinde başlayan polis müdahalesi devam ediyor. İstanbul Tabip Odası, 6 kişinin çeşitli travmalar nedeniyle hastanede olduğunu ve yaklaşık 100 kişinin ise darp ve zehirlenmeler sonucu yaralandığını açıkladı.

İstanbul Tabip Odası polis müdahalesine ilişkin rapor hazırladı. Gözlemci hekimler ve hastanelerden alınan bilgilere göre 6 kişinin çeşitli travmalar geçirdiğini ve  yaklaşık 100 kişinin darp ve zehirlenmelere bağlı olarak yaralandığı bildirildi.

İstifa çağrısı yapan İstanbul Tabip Odası, açıklamasında “Görevini kötüye kullanan, Gezi Parkı’nın yıkılmasını, ağaçların sökülmesini sağlamak, müteahhit firmanın çıkarlarını kollamak uğruna insanların üzerine gaz bombaları ve tazyikli sularla polisi saldırtan, 'bir kafa travması, bir kol kırığı ve bir bacak kırığı ile yaklaşık yüz kişinin çeşitli yerlerinden sıyrık ve ekimozlar ile gaza bağlı zehirlenme' yaşamasına neden olan yöneticileri istifaya davet ediyoruz. Sergilenen vahşeti siyasi bir tutum olarak sürdüreceklerse hangi partinin görevlisi olduklarını açıklamalarını da bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

(ug) 

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

yaralı