UEFA acımadı ! Fener ve Beşiktaş şokta...

UEFA Disiplin Kurulu, Türk futbolu ile ilgili merakle beklenen kritik kararını açıkladı. Fenerbahçe ve Beşiktaş'a rekor cezalar geldi.

UEFA Disiplin Kurulu, beklenen kararını açıkladı. 3 Temmuz süreci ile ilgili UEFA Disiplin Kurulu’na sevkedilen Türk futbolunun iki büyük devi ağır cezalara çarptırıldı. Fenerbahçe’ye 2+1, Beşiktaş’a ise 1 yıl Avrupa Kupalarından men cezası geldi. Fenerbahçe’nin ‘+1 ‘ yıl cezası ise yapılacak 5 yıllık denetimde herhangi bir suç durumuna rastlanmaması halinde iptal edilecek.  

Altınsay: Cezalar sürpriz değil              

UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği cezaların sürpriz olmadığını belirten spor yazarı Gülengül Altınsay “Böyle ağır cezaların geleceğini tahmin ediyordum. Bizim bu süreç başladığında, şikeyle yüzleşmemiz, râdikal kararlar almamız gerekiyordu,  temiz futbol için elimize bir fırsat geçmişti. Fakat elimize geçen bu fırsatı günü kurtarmak adına heba ettik. Mevcut TFF yönetimi bu sürecin üstünü örtmeye çalıştı, şike olayları hiç yaşanmamış gibi davrandı. En sonunda da UEFA cezayı kesti. Ayrıca, kişiler hakkında henüz karar verilmemiş olması, bu kişilerin suçsuz olduğunun ispatı değildir. Disiplin kurulu kişiler hakkında ek rapor hazırlanmasını istedi. Kulüplere verilen cezalara bakacak olursak, kişilerin alacağı cezaların da az çok belli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (AK)

Kulüplerin ise bu karar için Tahkim Kurulu’na üç gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor. İki kulüp de bu hakkını kullanacağını açıkladı. Tahkim Kurulu’nun UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği kararı onaylaması durumunda kulüplerin CAS’a başvurması bekleniyor.

Kulüplerin aksine şahıslara şimdilik ceza gelmedi. UEFA Müfettişleri, şike olaylarına adı karışan iki kulüp yöneticileri için ek rapor hazırlayacak. Bu rapor doğrultusunda adları geçen iki kulüp yöneticileri için futboldan ömür boyu men cezası isteniyor.

Şimdilik UEFA tarafından olmasa da önceki gün Fenerbahçe kongre üyesi Recep Özcan’ın açtığı dava  sonucunda ise Fenerbahçe Kulübü başkanı Aziz Yıldırım’ın kulüp üyeliği mahkeme kararı sonuçlanıncaya kadar donduruldu. Aynı durumdan etkilenen diğer kişiler ise yöneticilerden İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu oldu. Bu durumda Aziz Yıldırım, mahkeme sonuçlanıncaya kadar başkanlık görevini sürdüremeyecek.

 

Kategoriler

Güncel Gündem