Mısır Ordusu : Size 48 saat süre

Mısır Ordusu, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve muhaliflere halkın taleplerini karşılaması için 48 saat süre verdi.

Mısır halkı, dün akşam kendi hak ve özgürlük arayışları çerçevesinde iktidarda olan hükümet ve muhalefet aleyhine büyük bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Sayıları milyonlarla ifade edilen eylemcilerin bu tutumunun ardından ülke tansiyonu oldukça yüksek. Genelkurmay Başkanı Halil El Sisi, ordunun normalde siyasete taraf olmayacağını ancak ülke’nin Ulusal güvenliğinin korunması adına da harekete geçmek zorunda olduklarını belirtti. El Sisi, iktidar ve muhalefete halkın taleplerini yerine getirmeleri için 48 saat süre verdi. Bu durumun olmaması durumunda ise ordunun kendi siyasi yol haritasını çizeceğini söyledi.

Bu açıklama üzerine başta başkent Kahire’deki Tahrir Meydanı olmak üzere ülkenin her yerinde yoğun protesto yürüyüşleri, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Bu süre zarfında ise bir kısmı Mursi yanlıları ve karşıtları arasında bazı çatışmalar da ortaya çıktı. Bu çatışmalarda ölü sayısı 16, yaralı sayısı 781’e yükseldi. Muhalefet ise bu durum karşısında Mursi’nin iktidardan çekilmesini istiyor. Mursi destekçileri ise muhalifleri ‘’darbe kışkırtıcılığı’’ yapmakla suçluyor (AK)

Kategoriler

Güncel Gündem