Mustafa Balbay, Sincan’a naklini istedi

Ergenekon davasından 34 yıl 8 ay hapis cezası alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ankara Sincan Cezaevi’ne naklini istedi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ailesinin yaşadığı Ankara’ya naklini istedi. Balbay’ın eşi Gülşah Balbay, eşinin kararın hemen ardından nakil için başvurduğunu belirterek şunları söyledi: “Çok çok öncesinde niyetimiz Balbay’ın Ankara’ya gelmesiydi. Fakat Balbay istemedi ve ‘Gülşah duruşmalara gitmek istiyorum, burada dialoglar kuruyorum, insan yüzü görüyorum.

Her duruşmaya Ankara’dan İstanbul’a cezaevi aracının içinde gidip gelemem’ diyordu. Karar açıklanınca da ilk işinin Ankara’ya dönmek olacağını söylemişti. Sözünde de durdu. Bakalım Adalet Bakanlığı ne diyecek, henüz bir cevap gelmedi. Ben Silivri Cezaevi’ne giderken 2 kez kaza geçirdim birinde lastikler patladı, bir defasında da araç hurdaya döndü. Ancak bunları dile getirmek istemiyoruz. Bunlara rağmen yollara döküldük. Asıl olan bundan sonra ne olacak buna bakmak lazım.”

Özkan’la aynı hücrede

Ergenekon davasında, TCK’nın 147. maddesine göre “Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, eksik teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle 16 yıla düşüren mahkeme heyeti, Balbay’ı ‘kişisel verileri ele geçirmek’ suçundan 7 yıl, ‘devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme’ suçundan 9 yıl, ‘yasakların bilgileri temin etmek’ suçundan 2 yıl 8 ay olmak üzere, toplam 34 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Karar duruşması olan 5 Ağustos’a kadar 4 bin 153 gün tutuklu kalan Balbay, son bir yıldır Silivri 1 No’lu Cezaevi’nde gazeteci Tuncay Özkan’la aynı hücrede kalıyor.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Tuncay Özkan