Sınırların açılması için Müslim’den 2. ziyaret

Rojava olarak adlandırılan Suriye’nin kuzeyindeki Kürt bölgesinde El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi ile çatışan Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, İran gezisinin ardından ikinci kez Türkiye’ye geldi

Kürt internet sitelerinin haberlerine göre 25 Temmuz’da İstanbul’a gelerek MİT ve Dışişleri yetkilileriyle görüşen Müslim, dün gece saat 02.00’de uluslararası Erbil Havaalanı’ndan Türk Dışişleri Bakanlığı’nın resmi daveti üzerine İstanbul’a geldi. Ancak, Dışişleri kaynakları Müslim’in Türkiye’ye geldiği iddiasını doğrulamadı.

İstanbul’a gelmeden önce Erbil’de yayınlanan Rudaw gazetesine açıklama yapan Müslim, “Önceki ziyaretimizde Türkiye ve Rojava arasındaki sınır kapısı açılacaktı ama açılmadı. Biz bu ziyaretlerden sonra Serekanîye (Ceylanpınar) sınır kapısının açılacağını umuyoruz” dedi.

Rojava’da katliam araştırması

Diğer taraftan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin çağrısıyla dün toplanan Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi, Rojava’da Nusra Cephesi’nin sivillere yönelik katliam yaptığı iddialarını araştırmak üzere heyet oluşturdu. Heyet, saldırıya maruz kalan sivillerle görüştükten sonra bölgede yaptığı araştırma ve incelemeyi rapor halinde hazırlık komitesine sunacak.

Heyetin, PYD arasında tartışma konusu olan Rojava ile Kürdistan bölgesini birbirine bağlayan Semelka sınır kapısında da inceleme yapacağı öğrenildi. PYD sınır kapısının insani yardımlara dahi kapalı olduğunu ileri sürerken, KDP, bu iddiayı reddetmişti.

(Milliyet)

Kategoriler

Güncel Türkiye Dünya