Cem Özdemir de Nazilerin kurban listesinde

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde Neonazi cinayetleri davası 4 haftalık tatile girdi ancak duruşmalarda çıkan ipuçları ve yeni bilgiler Almanya kamuoyunda büyük yankı yarattı

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı 
Cem Özdemir

 

Baden Württemberg (BW) eyaletinde 31 kişinin Nasyonal Sosyalist Yeraltı terör örgütü NSU adına faaliyet yürüttüğü ortaya çıkmasının ardından, şimdi de Zwickau terör hücresi zanlıları olarak bilinen Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Beate Zschaepe aynı eyalette 14 yerde saldırı düzenlemek üzere planlar yaptığı öğrenildi.

10 bin kişi ve kurum hedef 

2011 Kasım ayında Federal savcılık, üç teröristin barınak olarak kullandıkları seyahat otobüsünün yangın enkazından elde ettikleri ‘kurban’ listesinde federal çapta 10 bin kişi ve kuruma düzenlenmesi öngörülen saldırıların planlarını ele geçirmişti.

Konuyla alakalı alınan bilgilere göre listede aşırı sağcı yeraltı terör hücresi NSU’nun saldırı düzenlemek istediği isimlerin arasında BW eyalet başbakanı Winfried Kretschmann, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ile eyalette bilhassa yabancılara yakın olarak bilinen bazı siyasileri yani sıra emniyet kurumları da yer alıyor.

150 milletvekili kurban listesinde

İçişleri Bakanlığı, söz konusu isimlerin niçin ve hangi sebepten NSU ‘kurban’ listesinde yer aldıklarının bilinmediğini ve araştırmaların devam ettiğini açıkladı. BW Eyaleti İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Andreas Schanz, kamuoyuna yaptığı açıklamada, eyalette yaklaşık 150 milletvekilinin, Zwickau terör hücresinin ‘kurban’ listesinde olduğunu belirtti.

CİHAN

Kategoriler

Güncel Dünya