'Birbirimizle Konuşmak' için yeni katılımcılar aranıyor

Birbirimizle Konuşmak projesi 3 ülkeli, 4 ortaklı bir proje olarak 2009 yılından beri devam ediyor. Gençlik/öğrenci kampları, sözlü tarih araştırması, gezici sergi, belgesel yapımı gibi etkinliklerin yer aldığı projenin içinde bulunduğu dönem için yeni katılımcılar arıyor.

Türkiye ve Ermenistan’dan gençler, çalışmalarına devam etmekte olan tiyatro, sözlü tarih ve fotoğraf gruplarında katılarak 16-29 Nisan 2012 tarihleri arasında Ermenistan’daki yerel tarih atölyesinde buluşacaklar.

Projeye katılım için başvuru tarihi 22 Şubat 2012'de sona eriyor.

Proje hakkında genel bilgi, katılım şartları ve başvuru formunu indirebilir ve proje sitesinden detaylı bilgileri edinebilirsiniz.

 

'Birbirimizle Konuşmak' projesi

dvv international 2009 Ağustos´tan beri Türkiye-Ermenistan uzlaşı sürecine katkıda bulunma amacıyla bir proje yürütüyor. Proje Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Yüz yıldır devam eden anlaşmazlık ve diyalog eksikliğinin ardından bu proje Türkiye ve Ermenistan halkları arasında yetişkin eğitimi, kültürlerarası değişim ve sözlü tarih araştırması yoluyla köprü kurmayı amaçlıyor.

Gençlere sözlü tarih metodolojisi konusunda eğitim verme amacıyla 2009´da Ermenistan´da bir gençlik kampı düzenlendi. 2010´da ise gençleri kendi ekiplerini kurarak küçük ölçekli projeler geliştirip yürütebilmeleri konusunda güçlendirmek için ikinci bir kamp Türkiye´de yapıldı. Bu etkinlikler çerçevesinde yapılan sözlü tarih araştırması ise 'Birbirimizle Konuşmak: Türkiye ve Ermenistan´da Kişisel Bellek Anlatıları' başlıklı kitabın ve iki toplumun ortak tarihi hakkında bir gezici serginin ortaya çıkması için temel oluşturdu.

Projenin ana ortakları Türkiye´den kültür ve sanat alanında çalışan bir sivil toplum kuruluşu olan Anadolu Kültür ve Ermenistan´dan 'Hazarashen' Etnolojik Çalışmalar Merkezi ile Ermenistan Oyuncular Birliği´dir. Sözlü tarih araştırması ise Erivan V. Brusov Devlet Dilbilim Üniversitesi´nden Prof.Dr. Hranush Kharatyan-Araqelyan ve Sabancı Üniversitesi´nden Prof.Dr. Leyla Neyzi tarafından koordine edildi.

 

“Speaking to One Another”

Project invites young people from Armenia and Turkey to take part in local history workshop. New participants will be selected for the workshop which will take place in Armenia in spring 2012. The project focuses on remembering the Turkish – Armenian past and uses innovative methods of oral history, photography and performance art.

Speaking to One Another aims to build bridges between Turkey and Armenia’s populations through adult education, oral history research and art. It particularly addresses the young generation in both societies, as they will play a key role in shaping relations between the two neighbouring countries in the near future. It aims at building up and strengthening relations between the youth in order to promote dialogue and bring about mutual understanding.

Deadline for applications is February 22nd, 2012.

For the application documents and more information about the project please visit www.speakingtooneanother.org