KONUK YAZAR

Bu bölümde internete özel konuk yazarlarımızdan ve okurlarımızdan gelen yazıları yayımlıyoruz. Bu köşede yer almasını istediğiniz yazıları çekinmeden yollayın. Burası sizin pencereniz...

Sen bizmişsin haberimiz olmadı

Erkan USTA

İsmim Erkan 1986 İstanbul doğumlu Karadeniz Ordu’lu 3 çocuklu bir ailenin en ufak evladıyım.Türk olduğundan fazlasıyla gurur duyan ama İnsan olmayı herşeyden yüce tutan birisiyim. Hayatımda da ne bir ırkı ne de farklı bir inaçlı insanı hakir gördüm. Milliyetçi duygularımda azımsanmayacak kadar çoktur ama kafatası Milliyetçiliği değildir içimde yaşadığım.Bu topraklarda yaşayan herkesi din,dil ve ırk gözetmeksizin kucaklayan bir milliyetçiliktir ya da adına siz ne derseniz .

Hrant Dink öldürüldüğünde 2007 Yılında İstanbul Üniversitesinde öğrenciydim. Okula bazı arkadaşlar ellerinde Hepimiz Hrantız Hepimiz Ermeniyiz diye yazan pankartlarla cenazeden geldi. O zamana kadar bu isimde biri olduğunu bile bilmiyordum. Bende inanç ve kültürüm gereği Hepimiz Ermeniyiz diyemesemde Hepimiz Hrantız diye katıldım. Tanımadığım bir insan için neden dedim bilemiyorum ama sanırım bir gazetecinin öldürülmüş  olmasıydı beni etkileyen. Çocukluğumda Uğur Mumcu’nun katledilişi gibi bazı acı olayları sebebiyle gazetecilere karşı bir sempati besliyorum. Belki adını duymamış olsam da şunu iyi biliyordum ki Türkiye’de doğruyu söyleyen gazetecilerin yaşamasına izin verilmiyor.

Ermenilerden yakın tarihte yaşanılan üzücü olaylar sebebiyle  nefret bile ediyordum denilebilir.  Ama İnternette tesadüfen Harant Dink’in bir videosunu gördüm ‘’su çatlağını buldu’’ izlediğimde hayatımda ağlamayan ben gözlerimden yaşlar geldi. Hrant Dink’i tanıdıkça Ermenilere karşı duygularım değişti. Çünkü ben bu adamı ÇOK SEVDİM Ermeni olabilir ama BENİM gibi. SEN BİZMİŞSİN HABERİMİZ YOK.

Bu iki toplum Hrant Dink’in dediği gibi hasta iki toplumuz.İki toplum içinde geçmişte yaşanılan bazı üzücü olaylar olmuştur bu bir gerçek ama bir Türk olarak buna soykırım diyemem çünkü  böyle birşey ben yapmam atalarımda yapmaz.Hrant abimizin dediği gibi burda bir onurlu duruş vardır.Geçmişin hesabını ne benim ne de sizin sorumluluğunuzdadır.

Bu yazıyı yazmamın sebebi geçmişle ilgili değil Hrant Dink’in KATLİ ve sonrasında yaşanılan üzücü hadiselerden bir Türk olarak çok rahatsız olmam.Karadenizli olarak çok sevdiğim ama bu şarkısından sonra kızdığım kendini Türk sanan bazı isimlerin katilleri öven şarkı yapması ve Türk bayrağının önünde devletin memurlarının katilleri kahraman gibi göstermesi beni derinden yaraladı.Ne yazık ki Milli kimliğimizi futbol takımı gibi tutuyor ve insan olma bilincimizi hergün yitiriyoruz.Müslüman,Türklük duygularının önceliğimiz haline getirmeden insan olunamayacağını sanıyoruz.Bir Türk evladı olarak bunları acılı ailesine ve sevdiklerine yaşatanlar adına sevenlerinden özür diliyorum.Türkiye bir değerini ,Türkiye bir İNSAN kaybetti. Bende BİR AĞABEYİMİ KAYBETTİM YENİ HABERİM OLDU.

TEKRAR BAŞIMIZ SAOLSUN.