İNCİRLİK ÜSSÜ

GÜNCEL Almanya ve Türkiye’nin İncirlik krizinde yumuşama

Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı’nın Almanya Federal Meclisi’nde kabul edilmesinden sonra Türkiye, Alman siyasetçilerin İncirlik’teki Alman birliklerine ziyaret yasağı getirmişti. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada “İncirlik için izin verebiliriz” diye konuştu.
GÜNCEL Almanya, Türkiye'nin İncirlik şantajına boyun mu eğecek?

Der Spiegel dergisinin haberine göre, Almanya Hükümeti İncirlik ziyareti karşılığında, 2 Haziran’da mecliste kabul edilen Ermeni Soykırımı Tasarı’sıyla arasında mesafe koymaya yönelik bir açıklama yapacak. Açıklamayı ne Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ne de Başbakan Angela Merkel’in bizzat yapmak istemediği öne sürülüyor
GÜNCEL İncirlik krizine rağmen Almanya Soykırım yasasında kararlı

Alman Meclisi'nde Ermeni Soykırımı kararının kabul edilmesinin ardından Türkiye, Alman milletvekillerinin İncirlik’teki koalisyon güçleri arasında yer alan Alman birliklerini ziyaret etmesine izin vermiyor ve ziyaret için yasadan geri adım atmasını bekliyor. Alman Dışişleri Bakanı bugün yaptığı açıklamada, “Ben bunlar arasında bir bağlantı görmüyorum, bunu da Türk mevkidaşıma açıkça söyledim” dedi.
GÜNCEL Der Spiegel: Erdoğan'dan Merkel'e İncirlik için Soykırım tasarısı baskısı

Der Spiegel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Şansölye Angela Merkel’den "yapması imkansız bir talepte" bulunduğunu iddia etti. Derginin internet sitesinde yer alan iddiaya göre, Erdoğan, Merkel’in, “Meclis’in 'Ermeni soykırımı' kararı hükümetin tavrı değildir” diye kamuoyuna açıklama yapmasını istedi ve ancak bu şartla Alman vekillerin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine izin verebileceklerini söyledi.