LAKİ VİNGAS

GÜNCEL Rum liselerinde üzücü tablo

Günümüzde nufüsu 2500’e kadar gerileyen Rum toplumunun okulları, son yılların en düşük sayıda mezununu verdi. Üç liseden toplam 19 öğrencinin mezun olması endişeye yol açarken RUMVADER Başkanı Andonis Parizyanos, Zoğrafyon Lisesi Müdürü Yannis Demircioğlu ve geçen dönem Azınlık Vakıfları Temsilcisi olan Laki Vingas, pozitif ayrımcılığın gerekli olduğunu vurguluyor.
TOPLUM ‘Devlet bir an önce azınlıkları özgürleştirmeli’

Laki Vingas'ın Rita Ender'in yardımıyla çıkardığı ‘Yok Hükmünde’ adlı kitap, azınlık toplumlarının Cumhuriyet döneminde yaşadığı, insan hakları ihlallerine varan hukuki sorunların büyük çoğunluğunu barındıyor. Laki Vingas ve Rita Ender Agos'un sorularını cevapladı.
TOPLUM Vakıflar için yasal düzenlemede neler olmalı?

Türkiye’de azınlık vakıflarının seçim yapabilmesi için yasa hazırlığı açıklamaları kulislerde konuşulurken, çıkarılacak yasadan ne beklemek gerektiğini Laki Vingas, Sait Susin ve Mine Yıldırım'a sorduk.
GÜNCEL 6-7 Eylül’ün asıl darbesi vatandaşlık fikrineydi

Yurttaşlık ve etnik kimliğin bu kadar dar bir kapsamda algılanması ülkemizin gayrimüslim topluluklarının tamamı için büyük bir felaket halini almıştır. 6-7 Eylül’de en çok zararı Rumlar görmüş olabilir, ama saldırgan kitle, Ermeni ve Yahudi hemşerilerimizi de hedef almıştı.
TOPLUM Vakıflar temsilcisini seçiyor

Vakıflar Genel Meclisi Azınlık Vakıflar Temsilcisi seçimi 28 Aralık Pazar günü Ankara’da yapılacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde (VGM) yapılacak olan seçime, Tıbrevank Surp Haç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Toros Alcan, azınlık vakıflarının ortak adayı olarak girecek.
GÜNCEL ‘Seçim yönetmeliği en büyük hayal kırıklığım’

Yeni Vakıflar Kanunu kapsamında 2008 yılında ortaya çıkan Vakıflar Meclisi’ndeki Azınlık Vakıfları Temsilcisi görevine seçilen Laki Vingas, iki dönemin ardından Aralık ayında bu görevi bırakıyor. Vingas’ın pozisyonu için Ermeni toplumundan bir adayın ortak aday olarak gösterilmesi gündemde. Vingas’la, göreve başladığı dönemi, yaşadığı zorlukları ve gelecek projelerini konuştuk.