12 EYLÜL REFERANDUMU

GÜNCEL Anayasa Mahkemesi bireysel başvurulara hazırlanıyor

Anayasa Mahkemesi bireysel başvurularun usullerini belirledi. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı 23 Eylül'de uygulamaya koyulacak. Mahkeme iç tüzük değişikliğine giderek, bireysel başvuru sürecine dair, hangi şartlarda başvurulacağı ve dosyaların hangi sırayla ele alınacağı gibi konularla ilgili düzenlemede bulundu. Bireysel başvurular, başvuru yollarının tüketilmesi durumunda yapılabilecek.
GÜNCEL Osman Can'dan yargıda çoğulculuğun formülü

Doç. Dr. Osman Can, yargı kurumlarının tarafsızlığı ve çoğulcu bir yapıya nasıl kavuşacaklarına dair tespitlerde bulundu. Can, 'İlk olarak yargıya ideolojik, kültürel, etnik veya inanç filtrelerinin uygulanmasını yasaklamak, tüm farklılıkların yansımasını sağlamak gerek' dedi ve yargıçların kendilerini seçenlerden bağımsız hale getirmek gerektiğini ifade etti.
GÜNCEL Osman Can: ‘Yetmez ama evet’in ‘Yetmez’ ve ‘Evet’i

Osman Can, yerleşik sistemin, sisteme başkaldırmayanlar için bir 'güvenli liman' sağladığını belirterek değişim için mücadele etmenin zorluklarına dikkat çekiyor. Değişimin isteyenlerin, değişimden sonraki eleştirelliğinin de, eski dil ve araçlara başvuran “artık bu kadar değişim yeter” türü muhafazakarlıkları rahatsız ettiğini söylüyor.