DAĞLICA

GÜNCEL Sivil heyet, asker cenazelerini almak için Dağlıca'da

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde yaşanan çatışma sonrası BDP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan ve sivil toplum temsilcilerinin de aralarında olduğu yaklaşık 100 kişilik heyet saldırının olduğu bölgeye gitti. Yerel kaynaklar, heyetin PKK'nın elindeki asker cenazelerini almaya gittiğini belirtiyor.
GÜNCEL Bülent Arınç: ''BDP'nin sözlerinin fiiliyata geçmesi gerekir''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Dağlıca'daki saldırıyla ilgili konuştu. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 'PKK silahlı faaliyete son versin' şeklindeki sözlerini olumlu bulan Arınç, 'Fiiliyata geçmesi gerekir. BDP'den daha fazlasını bekliyoruz' dedi. Arınç, Öcalan'a ev hapsi konusu ile ilgili olarak, 'Örgüt silah bırakacak, sonra gündeme gelebilir' diye konuştu. TRT Şeş kanalındaki programa Mesud Barzani'de bağlandı.
GÜNCEL İHD: Barış istiyoruz, herkese yaşam hakkı istiyoruz

Bu sabah Hakkâri ili Dağlıca bölgesinde yaşanan çatışmada resmi açıklamalara göre 8 asker ve 7 PKK militanı yaşamını yitirdi 16 asker de yaralandı. BDP Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş PKK’ya silahlı eylemlere son verme çağrısında bulunurken, İnsan Hakları Derneği’nden de barış ve sağduyu çağrısı yapıldı.