ÖZGÜRLÜK İÇİN DEMOKRATİK DİRENİŞ

GÜNCEL BDP'den Ramazan açılımı

BDP, Diyarbakır’da yaşanan miting gerginliğinin ardından Mardin’de girdiği değerlendirme kampını tamamladı. Kampta, önümüzdeki bir yıl boyunca partinin izleyeceği politikalar belirlenirken, milletvekillerinden Ramazan ayı boyunca cami sohbetlerine katılmaları istendi. Kampa davetli olan Leyla Zana'nın katılmazken, bir süre önce cezaevinden tahliye olan partinin anayasa danışmanı Prof. Dr. Büşra Ersanlı toplantıya katılanlar arasında yer aldı.
GÜNCEL İnsan Hakları Derneği Diyarbakır mitinginin bilançosunu açıkladı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, haftasonu Diyarbakır'da BDP'nin 'Özgürlük için Demokratik Direniş' mitinginin engellenmesi, yaşanan ihlaller ve polis şiddetiyle ilgili bilançoyu açıkladı. Raporda, Diyarbakır'ın eylem günü 10 binden fazla polis ile 'abluka' altına alındığı belirtilirken, çok sayıda yaralanmanın yaşandığı ve yaralıların hastanelerden gözaltına alındığı tespiti yapıldı.
GÜNCEL Demirtaş: ''Diyarbakır Valisi Beşir Atalay'ı bile dinlemedi''

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır mitingindeki olaylarla ilgili olarak, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın kendilerine “Valiyi aradık, çözülmüş olmalı” dediğini belirterek, “Valiye sözünü geçiremiyorlar. Demek ki, kendi içlerinde bir ayrışma var” dedi. Demirtaş, 'Leyla Zana iyi niyetli bir girişim yaptı' diye konuşurken, birinci gündem maddelerinin 'Öcalan'ın özgürlüğü' olduğunu belirtti.