İdris Naim Şahin bu sefer de mitinge katılan BDP'lileri hedef aldı

'Bir milletvekili kanunsuz eyleme katılmaz' diyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır'da yapılmasına valilikçe izin verilmeyen 14 Temmuz mitingine katılan BDP’li milletvekilleri için 'zavallı' dedi.

Daha önce Uludere'nin özür dilenecek bir olay olmadığını öne sürerek katliamda hayatını kaybedenler için 'figüran' yakıştırması yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bu sefer de Diyarbakır'daki 14 Temmuz mitingine katılan BDP'li bakanlar için 'zavallı' diyerek sert ifadelerde bulundu.

Bakan Şahin: 'Zavallı 18 tane milletvekili'

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır'daki olaylara ilişkin, ''Kapanan kepenkler günlerdir. Mahrum kalınan ticaretin hesabını kim verecek. Olumlu bir şey ne var Allah aşkına. Olumlu bir düşünce yok olumlu bir çalışma yok. Kan, kin, gözyaşı, ölümden başka bir şey vadetmeyen bir lanetli yapı ve onun adına hizmet etmeye gayret eden Diyarbakır'daki 14 Temmuz'daki zavallı 18 tane milletvekili var'' diye konuştu. 

'Aramalarda silah ele geçirildi'

Şahin, '13 Temmuz'da Diyarbakır'a değişik yollardan giriş yapılan noktalarda yapılan aramalarda bir adet kaleşnikof, 6 tabanca, 3 susturucu, 3 av tüfeği ve yüzlerce mermi ele geçirildi. Tam miting günü öncesinde. Yüksek ihtimalle yakalanmamış silah mühimmatıyla patlayıcı maddelerin Diyarbakır çevresinde takibi devam ediyor. Biz hep söyledik. BDP, bölücü terör örgütünün tamamen siyasal uzantısı olarak faaliyet gösteren bir partidir. Yapılmak istenen toplantı bir anlamda terör örgütünün toplantısıdır. Bunu başka bir anlamda değerlendirmek biraz akıl tutulması olacaktır' dedi.

Şahin milletvekillerini suçladı

BDP'li milletvekillerinin polis tarafından bizzat hedef alındığına yönelik iddiaların sorulması üzerine Şahin, suçlamayı tersine çevirerek, 'Bir milletvekili hukuki eyleme katılır. Milletvekillerin polis tarafından hedef seçildiği yüzde yüz yalandır. Aksine polislerimiz milletvekilleri tarafından hedef seçilmiştir. 'Getirin o amiri kafasına sıkacağım' diyen bir anlayışın ne kadar haklı olduğunu Türk milletinin yüce takdirine bırakıyorum. Ne söylüyorlarsa tersinden okumak lazım' şeklinde konuştu.

İnsan Hakları Derneği'nin miting ile ilgili raporu için:

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem