MİTİNG

GÜNCEL İçişleri Bakanı: HDP miting bombacısının yakalanıp bırakılması ihmal

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, HDP’nin Diyarbakır mitinginde 4 kişinin öldüğü, 414 kişinin de yaralandığı saldırının şüphelisi IŞİD üyesi Orhan Gönder’in asker kaçağı olarak yakalanıp, ‘Terör nitelikli kayıp şahıs’ olduğu halde bırakılmasını ‘ihmal’ olarak değerlendirdi. Bakan Öztürk, “Bu ihmalin boyutlarına bakıyoruz. Teknik midir, personelin aymazlık ve gafleti midir, bunu müfettişin hazırladığı rapor sonucunda göreceğiz” dedi.
GÜNCEL Aleviler boykottan önce alanlara çıktı

Aleviler, “Eğitimde gericileşmeye karşı, laik, bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik yaşam” sloganıyla bugün Kadıköy'de bir miting düzenledi. Hükümeti eleştiren örgüt temsilcileri, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istedi.
GÜNCEL Bahçeli’ye ‘halkı düşmanlığa tahrik’ten soruşturma

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 23 Mart’taki Bursa mitinginde atılan, “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganlarına karşılık söylediği “Onun da zamanı gelecek” sözleri hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
GÜNCEL Hasan Tahsin meğer kurşunu ‘resmi tarih’e atmış

MHP lideri Bahçeli, ‘bayrak’ mitinglerinin ikincisini geçen Cumartesi İzmir’de düzenledi. Mitingde, “İLK KURŞUNLAR YİNE NAMLUDA HASAN TAHSİNLER HAZIR VURDE VURALIM ÖLDE ÖLELİM” pankartı açıldı, Bahçeli göstericilere “İzmir’in işgaline dayanamayarak ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin nerede?” diye sordu. Peki, Hasan Tahsin kimdi? Araştırmacı Talat Ulusoy, Tahsin’in resmi tarih tarafından görmezden gelinen hikâyesini yazdı.