SAKİNE CANSIZ

GÜNCEL Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde barış mesajları yükseldi

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen PKK'li üç kadın Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Güngör için Diyarbakır'da cenaze töreni düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı törende barış ve sağduyu mesajları verildi. Ahmet Türk yaptığı konuşmada: 'Barış karşılıklı saygıyla oluşur. Barış halkların birbirini tanımasıyla oluşur. Barışta adalet ve eşitlik olmalıdır' dedi.
GÜNCEL Cenazeler tören alanına getirildi

Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazeleri Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki hastaneden alınarak törenin yapılacağı Batıkent Meydanı'na doğru hareket etti. Cenaze aracıyla ağır ilerleyen konvoyun ardından cenazeler kadınların omuzlarında tören alanına ulaştı.
GÜNCEL Suikastlar için yarın Paris'te büyük bir protesto düzenlenecek

Paris Kürdistan Dış İlişkiler Bürosu’nda öldürülen 3 PKK’li kadın için Fransa'daki Kürt toplumu yas tutuyor. Cinayetlerin işlendiği bina önünde mum yakan Kürtler, mekâna gül bıraktılar. Sabah saatlerinde ise ilk gelen otopsi sonuçlarına göre suikasta kurban giden kadınlardan bir tanesi kafasına dört kurşun sıkılarak, diğer ikisi ise yine kafalarına sıkılan üçer kurşunla öldürüldü.