Suikastlar için yarın Paris'te büyük bir protesto düzenlenecek

Paris Kürdistan Dış İlişkiler Bürosu’nda öldürülen 3 PKK’li kadın için Fransa'daki Kürt toplumu yas tutuyor. Cinayetlerin işlendiği bina önünde mum yakan Kürtler, mekâna gül bıraktılar. Sabah saatlerinde ise ilk gelen otopsi sonuçlarına göre suikasta kurban giden kadınlardan bir tanesi kafasına dört kurşun sıkılarak, diğer ikisi ise yine kafalarına sıkılan üçer kurşunla öldürüldü.

Paris’te 3 PKK’li kadının öldürülmesinin akabinde Fransız polisi katliama dair başlattığı tahkikatı sürdürürken, ölenlerin arkadaşları da öldürülen yoldaşlarının hesabını sormak için ‘Yurtsever Kürt halkına çağrı’ yaptı.

Zemine gül bırakıp mum yaktılar

Öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in katledildiği 147 numaralı binanın önünde bekleyen grup, güller bırakıp mumlar yakarak yas tuttular. Ölenlerin arkadaşlarından bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Binanın yanındaki bir kartonun üzerindeki “Viyana, Berlin, Paris” yazıları dikkat çekerken 3 kadının resimlerinin asılı olduğu bina kapısına aynı zamanda bir de çağrı ilanı asıldı.

Katiller yarın Paris’te protesto edilecek

Yarın Paris’te toplanmaya çağıran Paris Kürdistan Dış İlişkiler Bürosu’nun bina kapısı üzerine asılan ilanda şöyle yazıyordu:“Ömrünü Kürt halkının özgürlük mücadelesine adayan PKK Kurucu Üyesi Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve genç yoldaşımız Leyla Söylemez, Paris Kürdistan Dış İlişkiler Bürosu’nda hunharca katledilmiştir. Tüm Kürdistanlıları, demokratları ve dostları yaşamı durdurarak Kürt özgürlük mücadelesinin değerli şehitlerini sahiplenmeye ve hesap sormaya çağırıyoruz.”Çağrıya katılanlar yarın saat 12:00’de Gare de l’Est mevkisinde buluşacaklar.

İlk otopsi sonuçları

Liberation'a konuşan bir polis kaynağına göre kadınlardan bir tanesi kafasına dört kurşun sıkılarak, diğer ikisi ise yine kafalarına sıkılan üçer kurşunla öldürüldü.

Cenazeleri Türkiye'ye gelecek

Anadolu Ajansı, öldürülen PKK'lilerin ailelerinin cenazeleri teslim aldıktan sonra defnetmek için Türkiye'ye getireceklerini bildirdi.

Kategoriler

Güncel Dünya Gündem

Etiketler

Sakine Cansız