BOMBA

GÜNCEL CHP heyeti: Kilis’te harekete geçmek için 220 kişi mi ölmeli?

CHP, Suriye’deki IŞİD tarafından atılan füzelerin hedefi olan ve bugüne kadar 22 kişinin hayatını kaybettiği Kilis’e heyet gönderdi. Heyet adına konuşan Öztürk Yılmaz, kentten yoğun göç olduğunu belirterek, “Kilis’in boşalması, bu ilimizin fiilen düşmesi anlamına gelir” dedi.
GÜNCEL Paylan: Türkiye'nin batısının Kobane'ye el vermesine saldırıldı

HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan, Suruç’ta gerçekleşen bombalı saldırıyla ilgili konuştu. Saldırının gerçekleştiği Amara Kültür Evi’nin Kobane’yle dayanışma için hazırlanan bir kriz merkezi olduğunu hatırlatan Paylan, “Saldırı bu dayanışmaya düzenlendi” dedi.
GÜNCEL Sancar: Önceki saldırıların bağlantıları bulunsaydı bu saldırı olmayacaktı

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Suruç’ta Amara Kültür Merkezi önünde gerçekleşen saldırıyla ilgili Meclis’te bir basın toplantısı düzenledi. Sancar, "Bu saldırı beklenmeyen bir saldırı değildi, sürpriz olduğunu kimse söyleyemez. Seçim öncesi Diyarbakır saldırısı sonrası bekleniyordu. Devlet yetkililerini bile uyardık." dedi.
GÜNCEL IŞİD'in kutsal mekan katliamı

IŞİD militanları, Irak’ta ilerledikleri bölgelerdeki kutsal mekanları ‘dine aykırı olduğu’ gerekçesiyle yok etmeye devam ediyor. Bu yıkımın son kurbanı Musul’da bulunan bin üç yüz kusür yıllık Yunus peygamberin türbesi oldu.