ŞARAP

GÜNCEL Şarabın tarihi Ermenistan’da başlar

Amerika Doğal Tarih Müzesi’nden Ian Tattersall ve Rob DeSalle, ‘Şarabın Doğal Tarihi’ kitabıyla hem Ermenistan’daki mağaradan başlayarak şarabın tarihini yeniden yazıyor, hem de binlerce yıl önce kullanılan tekniklerin bugünkü yansımalarının peşinden gidiyor.
GÜNCEL Şarabın ahvali: Üretilmesi serbest, pazarlaması yasak

600’ün üzerinde üzüm çeşidine ev sahipliği yapan ve binyıllardır şarabın anavatanı olan Anadolu’da şarapçılık son yıllarda zor bir dönemeçten geçiyor. Yasal düzenlemelerle getirilen yasaklara rağmen mesleğe devam eden şarap üreticileri, ihracata yöneliyor. Vergi yükü de önce üreticinin, sonra da tüketicinin cüzdanına yansıyor. Sektörün üç temsilcisi çözüm önerilerini anlattı.