Yaşar Kemal'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor

Solunum yetmezliği nedeniyle İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yaşar Kemal solunum cihazına bağlandı. Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, Yaşar Kemal'in hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

 92 yaşındaki yazar Yaşar Kemal, solunum yetmezliği nedeniyle İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan ünlü yazar hemen solunum cihazına bağlandı. 

Prof. Dr. Karan, Yaşar Kemal'ın 9 Ocak'tan beri başka bir hastanede tedavi gördüğünü belirterek, bugün öğleden sonra hastanelerine getirildiğini söyledi:  “Yaşar Kemal Bey, bugün öğleden sonra solunum sıkıntısı, akciğer enfeksiyonu ve kalp ritmindeki bozukluk şikayetleriyle yoğun bakım ünitemizde tedavi altına alındı. Bilinci kapalı ve solunum sıkıntısı olduğu için solunum makinesine bağlı olarak solunum destek tedavisi yapılıyor. Akciğerlerindeki enfeksiyon nedeniyle diğer tedaviler de uygulanıyor. Yaşlı ve kronik hastalıkları olduğu için ve bu tedaviler de birden fazla nedenlere bağlı olduğu için yakından izlemek gerekiyor. Ciddi bir hastalık tablosu. Ama uygun tedaviler altında, dileğimiz kısa zamanda olumlu cevapları görebilmek. Maalesef hayati tehlikesi var şu anda. 5 gündür başka hastanede tedavi görmekte olan bir hasta. O hastanede uygun tedaviler yapılmış. Bu hastalıklar kolay hastalıklar değil tabii ki. Şu anda solunum cihazına bağlı"  

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, solunum güçlüğü ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle hastaneye kaldırılan yazar Yaşar Kemal'i ziyaret etti.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelen Müezzinoğlu, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaşar Kemal'in sağlık durumu ve tedavisiyle ilgili düzenlemeleri doktor arkadaşlar yapıyorlar. Ama ben kendisini yoğun bakım koşullarında ziyaret ettim. Şuuru yarı açık, biraz uyutuluyor. Ama neticede iletişim kurulabiliyor" dedi.

Yaşar Kemal'in, akciğer yetmezliği ve akciğerinde bir pnömonik infiltrasyon nedeniyle genel durumu bozularak bugün hastaneye geldiğini anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Zaten son dönemde belirli hastalıkları dolayısıyla tedavi gören bir hastamız. Ama son yoğun bakım koşullarına getiren ve tedavi gerektiren durumu, akciğerlerindeki bir pnömonik infiltrasyon ve akciğer yetmezliğine bağlı diğer sorunlarının da bir bütüncül olarak tedavisinin yapıldığı koşullar var. Tabi gerek yaşı, gerek diğer sağlık sorunları nedeniyle çok yönlü tedavisi yapılıyor. Ümit ederim ki tedaviden olumlu neticeler alınacaktır."

Yaşar Kemal'in, tedaviye daha yeni başladığı için cevap veremediğini ama neticede yeni geldiğine göre durumunun solunum açısından da diğer fonksiyonlar açısından da daha iyi olduğunu belirten Müezzinoğlu, Yaşar Kemal'in hayati tehlikesinin devam ettiğini vurguladı.

Kategoriler

Kültür Sanat Edebiyat


Yazar Hakkında