Hrant Dink, mezarı başında anıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 8. yılında ailesi ve sevenlerinin de katıldığı törenle mezarı başında anıldı.

Zeytinburnu Balıklı Ermeni Mezarlığı'nda saat 14:30'ta gerçekleştirilen anmaya Dink'in eşi Rakel, oğlu Arat, kardeşleri ve sevenleri katıldı.

Anma törenine katılan sevenleri, yanlarında getirdikleri çiçekleri Hrant Dink’in mezarına bıraktı. Daha sonra dini tören yapıldı. Törenin ardından Hrant Dink için dua edildi.

Duanın ardından, her sene olduğu gibi, mezarlık görevlisi Malik Yalçın Dink anısına bir şiir okudu.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da anmaya katıldı. Dink cinayetinin AK Parti döneminde yaşandığını hatırlatan Tanrıkulu, cinayetle birlikte yargılama sürecinin de iktidar zamanında yapıldığını kaydetti. Cinayette ihmali ve sorumluluğu olanların terfi ettirildiğini savunan Tanrıkulu, "Bu iktidarın sorumluluğunda olan bir konuda bugün sorumluluğu başkalarına havale etme gayreti içerisindeler." dedi. Tanrıkulu hala 3-5 tetikçi dışında organizasyonun ortaya çıkarılamadığını söyledi.

19 Ocak 2007'de gazetesinin önünde öldürülen Hrant Dink için yarın (19 Ocak) Agos gazetesi önünde tören düzenlenecek.

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.