Güler de aday olmayacak

Kapatılan 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında rüşvet almakla suçlanan eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’ın ardından eski İçişleri bakanı Muammer Güler de 7 Haziran 2015’te yapılması planlanan genel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Güler, yazılı açıklamasında, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını ‘Başta kurucu liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı, hükümetimizi, partimizi ve doğrudan AK Parti iktidarını hedef alan bir darbe teşebbüsü’ olarak nitelendirdi; bu süreçte kendi isteğiyle bakanlık görevinden istifa ettiğini ve soruşturma komisyonu kurulması istediğini ifade etti.

Mülki idare amiri ve milletvekili sıfatıyla 43 yola yakın bir süre boyunca devletine ve milletine onurla hizmet vermeye çalıştığını belirten Güler, “Misyonuna, yeni Türkiye tasavvuruna, Çözüm Süreci çalışmalarına ve hizmet anlayışına yürekten inandığım, Adalet ve Kalkınma Partisine ve onun ilkelerine daima bağlı kaldım” dedi.

Bundan sonraki siyasi çalışmalarını ‘aynı inançlar doğrultusunda’ parlamento dışında sürdürmek amacıyla 2015 genel seçimlerinde aday olmayacağını kaydeden Güler, yaşamı boyunca ülkesinin, partisinin ve Mardinli hemşehrilerinin hizmetinde olacağını ifade etti.

Kategoriler

Güncel Gündem