Ramazan Fırat cinayeti soruşturmasına gizlilik kararı

Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı, öğrenci evinde boynundan bıçaklanmış halde bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ramazan Fırat'la ilgili yürüttüğü cinayet soruşturmasına gizlilik kararı koydu.

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Elektrik bölümün 1’inci sınıf öğrencisi Ramazan Fırat, 1 Mart’a evinde boğazından bıçaklanmış şekilde bulunmuştu. evin kapılarında herhangi bir zorlanmaya da rastlanmayınca Fırat’ın ev arkadaşı olan C.T., H.Ç. ile M. K. tutuklanarak cezaevine konmuştu. 

Ramazan Fırat’ın şüpheli ölümünün ardından memleketi Adıyaman’da, kimliği nedeniyle öldürüldüğü şüphesiyle protesto gösterileri düzenlenmişti. 

Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı,  Ramazan Fırat’la ilgili yürüttüğü cinayet soruşturmasına gizlilik kararı koydu. 

İHD: Gizlilik kararı kaldırılmalı 

 Ramazan Fırat ile ilgili yürütülen cinayet soruşturmasına gizlilik kararı konulmasına tepki gösteren İnsan Hakları Derneği(İHD) Adıyaman Şubesi Başkanı Osman Süzen, ‘’Böyle bir cinayete gizlilik kararı verilmesi hukuka aykırıdır. Toplumda infial yaratan, vahşice işlenmiş bir cinayetle karşı karşıyayız. Savcılık bu gizlilik kararıyla neyi kimden saklıyor? Gizlilik kararının verilmesi maalesef bu cinayette ilgili bizim şüphelerimizi artırmaktadır. Ramazan Fırat cinayeti alelade bir cinayet ise niçin işlendiği neden kamuoyundan niye saklanmak isteniyor. Ramazan Fırat’ın cinayeti üzerindeki gizlilik kararının kaldırılması lazım.’’

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

cinayet


Yazar Hakkında