Hayri İnönü: Zabıta Müdürü kanunsuzluğa karşı mücadele eden bir memur

Şişli Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Dilekçi’nin dün akşam silahlı saldırıya uğramasının üzerine, Şişli Belediyesi bugün bir basın açıklaması yaptı.

Bianet’ten Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre, protesto eyleminde belediyenin toplu sözleşme yaptığı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) bayrakları taşındı. Eyleme Şişli’de çalışan çok sayıda kadın ve erkek zabıta memuru ile belediyede çalışan tüm memur ve işçiler destek verdi.

Eylemde Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Tüm Bel-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Nazmi Öztürk birer basın açıklaması yaptı.

İnönü, gazetecilerin saldırıyı kimin gerçekleştirdiği ve tehdit iddialarına yönelik soruları "Adalet sistemi bunu takip edecektir" diye cevapladı.

İnönü, Zabıta Müdürü Dilekçi’ye yönelik saldırının adli makamlara intikal ettiğini ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

“Saldırıyla bir kamu çalışanını yıldırmak ya da etkisiz hale getirmeyi düşünmek ve eyleme geçmek, insani değerlere ve birlikte yaşama kültürüne sığmayan ilkel bir dürtüdür” diyen İnönü, Dilekçi’nin Şişli’de kanunsuzluğa ve haksızlıklara karşı mücadele eden bir memur olduğunu vurguladı.

“Eğer sorumluluklarına bağlı bir memuru, kendi varlıkları için tehlike olarak gören kötü niyetli kişiler varsa ve bu eylemleriyle belediye çalışanlarımızı yıldırma fikrine kapılmışlarsa maalesef bu sadece Şişli Belediyesi’ne değil, en çok ihtiyaç duyduğumuz toplumsal barışa bir saldırıdır” dedi.

Öztürk: Mafyaların değil hukukun üstünlüğü

Sendika adına konuşan Öztürk, rant hesaplaşmalarının kamu emekçilerine saldırıyla sonuçlanmasını kınadı.

Öztürk “Rant odaklarının hesaplaşması, bizim gibi masumların onurlu bir emek ve ekmek mücadelesi, onurlu bir hizmet mücadelesi üzerinden yapmalarına müsaade etmeyeceğiz. Biz mafyaların değil, hukukun üstün olduğu özgür, eşit, bağımsız bir ülke hayal ediyoruz” diye konuştu.

İlk saldırı değil

Yaklaşık iki ay önce idari kadrosu yenilenen Şişli Belediyesi Zabıta Birimi memurları Keten İnşaat'ın çalışanları olduğu iddia edilen kişilerce şiddete maruz kalmıştı.

Eylül 2014’te ise Şişli Belediye Başkanı danışmanlığı yapan Boysan Yakar, belediye binası içinde darp edilmiş, güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler televizyonda yayınlanmıştı. Yakar, darp olayıyla ilgili “Şişli için iyi adımlar atmaya çalıştığımız için bunu yaşadık. Bunlar bir siyasi çekişmenin etrafında olan şeyler” demişti.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında