Protestan Kilisesi, İzmit'in tek kilise binasına talip

İzmit Protestan Kilisesi, İzmit’in ayakta kalan tek kilise binasına talip oldu. Şu anda Kocaeli Defterdarlığı olarak kullanılan şapelin Protestan Kilisesi’ne tahsil edilmesi için Pazartesi günü resmi başvuru yapılacak.

Çukurbağ Mahallesi’nde faaliyetlerini sürdüren İzmit Protestan Kilisesi, Cumhuriyet İzmit protestan kilisesi öncesinde Fransız Misyoner Okulu olarak hizmet veren, halen Kocaeli Defterdarlığı ek binası olarak kullanılan taş binaya talip oldu.

Fransız Koleji yanında bulunan Şapel, İzmit’te ayakta kalmış tek kilise binası. İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali, Defterdarlık ek binası olarak kullanılan yapıyı kullanmak için Pazartesi günü resmi başvuru yapacaklarını açıkladı. 

Özgür Kocaeli gazetesine konuşan Pastör Emre Karaali, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu yılın başında da dile getirdiğimiz gibi İzmit Protestan Kilisesi olarak yeni bir bina arayışındaydık. Gerek mevcut binamızın yetersizliği gerek ara sokakta bulunan Kilise binamızın yanlış anlaşılması nedeniyle bu arayışa yöneldik. Ayrıca İzmit Belediye Başkanı Sayın Nevzat Doğan´ın turizm danışmanı Bekir Serin, İzmit´te yapılan çalışmalar neticesinde, ilçeye 1 milyon turist akını beklediklerini kaydetmesi üzerine şehre yakışan bir Kilise binası bizim için kaçınılmaz oldu.

Defterdarlık binasının taşınmak üzere olduğunu aktaran Karaali, resmi başvurunun ardından, koruma altındaki kilisenin aslına uygun kullanımı için umutlu olduklarını ekledi. 

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında