İstifa eden TEİAŞ Genel Müdürü: Neden ucuz elektrik alma çabası

Tüm Türkiye’de etkili olan elektrik kesintisinin ardından isifa eden TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır, kesintide, devletin ucuz elektrik alma çabasının etkili olduğunu söyledi.

Genel Müdürün aktardığı kadarıyla, ucuz elektrik alınan doğudaki santraller devre dışı kalınca müfettiş korkusuyla batıdan elektrik almak yerine ‘düzelir’ diye yarım saat beklendi. 

İstifa

Yıldır Milliyet’e yaptığı açıklamada, doğudaki yükü batıya taşımak zorunda olan görevlilerin, bunu yapmayarak aşırı risk aldığını söyledi. Doğudaki hidroelektrik santrallerden 4500 - 5 bin megavatın batıya taşındığını belirten Yıldır, doğudaki santrallerden alınan elektriğin batıdan alınan elektrikten ucuz olduğunu ifade ederek, “Müfettiş korkusu da etkili olmuş. Çünkü ‘neden yüksek fiyatlıyı aldınız’ diye sorarlar. Onlar da ‘nasılsa sorun düzelir’ diye yarım saat beklemişler. Halbuki batıdakinin devreye girmesi lazımdı. Şimdi takır takır devreye alıyorlar. Doğudan batıya gönderilmesiyle aşırı risk alınmış. Hidrolik kökenli santraller doğuda. Kimin santrali ucuz teklif verirse onu alıyorsunuz” dedi.

Yıldır, “İstifa kendi tasarrufunuz mu yoksa telkin geldi mi” sorusunu, “İkisini de söyleyebiliriz” diye yanıtladı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kesintiyle ilgili TEİAŞ ve diğer kurumlarla ilgili “işletim hatası” ve “aşırı risk alındığı” tespitlerinde bulunduklarını söylemişti. Yıldız, “Kendisini bu işte sorumlu gören TEİAŞ Genel Müdürümüz Sayın Kemal Yıldır da görevinden istifa etmiş bulunuyor. Diğer yük tevzi daire başkanlığı ve bilgi işlem daire başkanlığıyla alakalı da arkadaşlarımız açığa alınmışlardır” açıklamasını yapmıştı. 

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

elektrik


Yazar Hakkında