İkinci Kaz Dağları buluşması bu haftasonu

Çanakkale Çevre Platformu'nun organize ettiği Kaz Dağları buluşmasının ikincisi bu haftasonu gerçekleşiyor. Buluşmada bir yandan Kaz Dağları'nda kamp yapılacak, bir yandan da yaşam alanlarını ve doğayı tehdit eden projelere karşı yapılması gerekenler konuşulacak.

Buluşmayı düzenleyen Çanakkale Çevre Platformu, kamp etkinliğiyle ilgili yaptığı açıklamada ‘buluşmanın bir festival ya da şenlik değil, yaşam alanlarını ve insan sağlığını tehdit eden müdahalelere karşı ses çıkarma fırsatı’ olduğunu söylüyor. 

Üç gün sürecek Kaz Dağları buluşması, Çanakkale'nin Bayramiç İlçesine bağlı Evciler Köyü'ne beş kilometre mesafedeki Ayazma kamp alanında gerçekleşecek.

Etkinlik, Kaz Dağları da dahil ekosistemi tehdit eden Altın madenleri, kömürlü termik santralleri, HES'ler ve nükleer enerjiye karşı mücadele alanları oluşturmak amacıyla düzenleniyor.

8 Mayıs Cuma Ayazma kamp alanında çadırların kurulmasıyla başlayacak olan etkinlik, 9 Mayıs Cumartesi günü deneyimli dağcıların öncülüğünde zirve tırmanışı ve Kaz Dağları'nı keşif yürüyüşleriyle devam edecek. Akşam saatlerindeyse, katılımcıların geldikleri yerlerdeki çevre sorunlarını anlatacağı bir forum düzenlenecek.

Etkinliğin son günündeyse Evciler köyünde sokak şenliği düzenlenecek. Altın madenine karşı direnen Kaz Dağları köylülerinin de katılacağı şenlikte, köy meydanındaki pazar yerinde Evciler'in yerel ürünleriyle Bayramiç'in meşhur elmaları da satılacak.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Kategoriler

Güncel Yaşam

Etiketler

kaz dağları


Yazar Hakkında