Genel seçim sonuçları açıklanıyor

- Yüksek Seçim Kurulu, seçim yasaklarının henüz kalkmadığını ve sonuçları izinsiz açıklayan basın yayın kuruluşlarına ceza verileceğini duyurdu. 

- Açılan sandık sayısı yüzde 60'ı geçmesine rağmen YSK seçim yasaklarını halen kaldırmadı.  

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi sona erdi. Ajanslardan gelen bilgiye göre sandıkların yüzde 60'a yaklaştı. Sonuçların açıklanabilmesi için YSK'nın seçim yasaklarını kaldırması bekleniyor. 

Toplam seçmen sayısı 53 milyon 765 bin. 20 siyasi parti seçimde yarışıyor. Türkiye genelindeki bağımsız milletvekili adayı sayısı ise 165.

 Seçimlere ilişkin yayın yasağı, saat 21.00e kadar sürecek. YSK, bu saatten önce de yasak kararını kaldırabilecek. Yayın yasağı kalktığı andan itibaren bu başlık altından sonuçları aktaracağız.

- İstanbul Valisi Vasip Şahin, kentte bazı okul çevrelerinde park halinde görülen plakasız araçlara ilişkin, ''Konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Yasal müeyyidelerin uygulanması için gerekli talimat verildi" dedi.  

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konu üzerinde hassasiyetle durulduğunu söyleyerek, "Yasal müeyyidelerin uygulanması için gerekli talimat verildi" değerlendirmesinde bulundu. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise kentte HGS ve OGS kartı bulunmayan bazı sürücülerin otoyol ve köprü geçişlerinde para ödememek için plakalarını çıkardıklarını, bu araçlara yönelik denetimlerin sürekli yapıldığını, bugün okul önlerinde kontrol edilen plakasız araçların da bu kapsamda olduğunu bildirdi. Yetkililer, bu araçların değişik meslek gruplarından kişilere ait olduğunu belirtti. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden plakasız araçlarla ilgili açıklama geldi:

"Emniyet 12'si polis, 8'i vatandaş aracı olmak üzere toplam 20 araç tespit edilerek haklarında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 23. Maddesi hükümlerince cezai işlem yapılmıştır." 

ATO'da arbede

CNN Türk’ün haberine göre, yurtdışındaki oyların sayıldığı Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) çöpte oy bulunduğu iddiasıyla arbede çıktı, çevik kuvvet müdahale etti.  

CNN Türk muhabirinin aktardığına göre, çöpte oy bulunduğu iddia ediliyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve "Yurt dışı oyların sayıldığı yerde ciddi bir sorun yok. Arkadaşlarımız görevlerinin başındadır. Paniğe gerek yok" dedi. 

Öte yandan, merkezde yaşanan gerilim nedeniyle basın mensupları binadan çıkarılmak isteniyor. 

Yurt dışında oy kullanan seçmen sayısı, gümrüklerdeki sandıklar da dahil olmak üzere yaklaşık 931 bin 465. 

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

genel seçim 2015


Yazar Hakkında