Diyarbakır'da Yeni İHYA-DER Başkanı öldürüldü

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti'nde düzenlenen silahlı saldırıda Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran yaşamını yitirdi. Saldırı sonrası silahlı bir grubun silahlarla bölgede dolaşarak etrafa ateş ettiği ve gazetecilerin de olduğu bazı yurttaşların darp edildiği belirtiliyor.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti Dörtyol mevkiinde İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (Yeni İHYA-DER) Başkanı Aytaç Baran evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Baran, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Bunun üzerine silahlı bir grup, bölgeye gelerek çevreye ateş açtı. Grubun elinde uzun namlulu silahlarla dolaştığı belirtilirken, aralarında gazetecilerin de olduğu bazı yurttaşların da darp edildiği belirtildi. 

Gazetecilerin hastanede tedavisi sürerken, gelen haberlere göre çatışmada üç kişi daha hayatını kaybetti. 

Durumdan tedirgin olan yurttaşların bölgeyi boşalttığı kaydedilirken, grubun silahla ateş açmasına rağmen polisin bölgeye girmediği ve sadece gaz bombası attığı belirtildi.

Şehitlik Semti'nde gerginlik sürüyor. 

HDP'den açıklama:

HDP, "YENİ İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın Diyarbakır'da bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğumuzu ifade ediyoruz" açıklaması yaptı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ imzasıyla silahlı saldırıda hayatını kaybeden Aytaç Baran için başsağlığı mesajı yayınladı. 

"Saldırıyı açıkça kınadığımızı, lanetlediğimizi belirtiyoruz" denilen açıklamada, olaydan dolayı büyük üzüntü duyulduğu söylendi.

HDP, "Saldırının sorumlularının hiç bir tereddüte yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkartılmasını bekliyoruz" diyerek, "Halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışan hiç bir anlayışa prim verilmemesini diliyoruz" ifadelerini kullandı.


Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında