Şırnak Valiliği'nden Silopi açıklaması

Şırnak Valiliği’nden, dün gece saatlerinden itibaren Silopi’de yaşanan olaylarla ilgili saatler sonra ilk açıklama geldi.

Valilik, yaptığı yazılı açıklamasında “ilçe sakinlerinin can ve mal güvenliğini tehdit eden, güvenlik güçlerine saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon düzenlendiğini, çıkan olaylarda ikisi polis memuru beş kişinin yaralandığını ve üç kişinin öldüğünü” açıkladı.

Açıklamada, saat 05.30 sıralarında operasyon düzenlendiği kaydedildi.

"Saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yapılan operasyonda biri ağır olmak üzere 2 polis memuru yaralandı, çatışma esnasında 3 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı" ifadesine yer verilen açıklamada, örgüt mensuplarının olay yeri ve çevresinde lastik yakma şeklindeki eylemlerini sürdürdükleri, güvenlik güçlerince vatandaşların can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler alınmaya, müdahaleye ve operasyonlara devam edildiği vurgulandı.

Başak Mahallesi’nde abluka devam ediyor

Silopi'den gazeteci Mehmet Zeki Çiçek'in BBC Türkçe'ye verdiği bilgilere göreyse 13 kişin ateşli silahlarla, 2 kişinin polis tarafından darp edilmesi sonucunda yaralıların sayısı 15’e yükseldi.

Çiçek, ayrıca 9 kişinin de gözaltına alındığını ve gözaltına alındıktan sonra darp edildikleri yönünde iddiaların olduğunu söyledi.

Çatışmanın yaşandığı Başak Mahallesi’ne girişler halen yasak. Yerel kaynakların haberine göre, sekiz ev güvenlik güçleri tarafından ateşe verildi. Kobra tipi aracın darp edildiği ve bir kepçenin de ateşe verildiği gelen bilgiler arasında.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

polis Silopi


Yazar Hakkında