Montreal Film Festivali’ne Türkiye’den üç film

27 Ağustos - 7 Eylül arasında 39.’su düzenlenecek olan Montreal Film Festivali’ne Türkiye’den üç film, ana yarışmaya seçildi.

Özcan Alper’in ‘Rüzgârın Hatıraları’, Mehmet Eryılmaz’ın ‘Misafir’ ve Selim Evci’nin ‘Saklı’ adlı filmleri, Montreal’de dünya prömiyerlerini de yapacaklar.

Özcan Alper’in merakla beklenen üçüncü filmi ‘Rüzgârın Hatıraları’, II. Dünya Savaşı yıllarında, ailesini soykırımda kaybetmiş olan çevirmen ve ressam Aram’ın siyasi nedenlerle, hayatını kurtarmak için İstanbul’dan kaçışını anlatıyor. İstanbul ve Karadeniz’de, Gürcistan sınırındaki bir orman köyünde geçen filmin hikâyesinde, Özcan Alper’in önceki filmlerinde de ele aldığı bellek ve yüzleşme temaları öne çıkıyor. 

Mehmet Eryılmaz’ın yazıp yönettiği, yönetmenin ikinci uzun metraj filmi ‘Misafir’ ise aile içi sorunlara, anne-kız ilişkisi özelinde odaklanan bir film. Annesinin ölüm döşeğinde olduğu haberiyle, küçük kızını yanına alarak annesiyle helalleşmek için baba evine dönen Nur’un hikâyesini konu edinen ‘Misafir’de Zümrüt Erkin, Tamer Levent, Ayten Uncuoğlu, Hale Akınlı ve Ersin Umut Güler başrolleri paylaşıyor.

Selim Evci’nin 3. uzun metraj filmi ‘Saklı’ ise müzisyen Mahir Bey’in kızının arkadaşı Duru’yla yaşadığı saklı ilişkiyi konu ediniyor. Evci’nin senaryosunu yazdığı filmde İlhan Şeşen, Settar Tanrıöğen, Türkü Turan ve Pelin Akil rol alıyor.

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema


Yazar Hakkında