Tren saldırısının kahramanı Amerikalı Ermeni Moogolian

21 Ağustos cuma günü Amsterdam-Paris seferini yapan hızlı trende olası terör saldırısını engelleyen ilk yolcunun bilgilerine ulaşıldı. Sorbonne Üniversitesinde profesör olan Amerikalı Ermeni Mark Moogalian, saldırgana ilk müdahale eden kişiydi.

Mogolian, yükse hızlı tren seferinde, El- Khazzani adlı silahlı saldırganı engelledi. Eşi Isabella Risacher'ı korumaya çalışan Moogolian saldırganın kullandığı bir diğer silahla boynundan vuruldu. Moogolian'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Alınan bilgilere göre uğradığı saldırı sonrası hemen hastaneye kaldırılan Moogolian, sol kolunda kalıcı bir hasarla karşı karşıya kalabilir.

ABD, Virginia doğumlu Moogolian, Paris-Sorbonne Üniversitesi'nde İngilizce dersi veriyor. Moogalian'ın hem Fransız hem de ABD vatandaşlığı bulunuyor.

Moogolian'ın kahramanlığının yanı sıra, Amerikalı Alek Skarlatos, Spencer Stone, Anthony Saadler ve Briton Chris Norman, trende bulunan birçok kişinin hayatını kurtardı. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande tarafından Skarlatos, Stone, Sadler ve Norman'a Fransa'nın en yüksek nişanı ‘Legion d'Honneur’ takdim edildi. Hollande'ın açıklamasına göre Moogolian da sağlığına kavuşunca kendisine ‘Legion  d'Honneur’ takdim edilecek.

 

 

Kategoriler

Güncel