Milliyet’in işten çıkarmalarına TGS’den tepki

Milliyet Gazetesi'nde işten çıkartmalar devam ediyor. Gazete yönetimine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Milliyet gazetesi, iki günde yedi gazeteciyi işten çıkardı. Gazete yönetiminin bu kararı özellikle sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı. Sosyal medya kullanıcıları özellikle bu kararı Gezi zamanı yapılan işten çıkarmalara benzetti. Milliyet Ankara bürosundan Abdi İpekçi Ödülü sahibi gazeteci Kemal Göktaş, gazetenin köşe yazarlarından Mehveş Evin de işten çıkarılan isimler arasında.

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Sendikası resmi sitesinden bir açıklama yayımlayarak işten çıkarmalara tepki gösterdi. Sendikanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

“Milliyet Gazetesi yönetimi iki gün içinde beş deneyimle meslektaşımızı işten attı. Ülkenin savaş ve seçim gerginliği içerisinde bulunduğu bugünlerde mesleklerini layıkıyla yerine getiren gazetecilerin işten atılması kabul edilemez.

Milliyet Gazetesi yönetimi dün Ankara Büroda çalışan Kemal Göktaş, Evin Demirtaş ve Sertaç Koç’u işten atarken, köşe yazarı Meral Tamer ve bugünde İstanbul çalışanı Mehveş Evin işten atıldı. 25 kişilik işten atma listesinin daha olduğu bilgileri de gelmektedir.

Milliyet Gazetesinin başyazarı Abdi İpekçi ödülünü iki defa alan Kemal Göktaş’ın işten atılması Milliyet Gazetesinin habare, haberciye de bakışını ortaya koymaktadır.
Geçtiğimiz günlerde sendikamızında öncülük ettiği Günaydoğu’daki sansürün ortaya çıkartılması için oluşturulan gazeteci heyetenin içerisinde de yer alan Mehveş Evin de İstanbul’a döner döndemez işten atılmıştır. Gazetecileri işten atarak halkın haber alma hakkını engelleyemezsiniz.

Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak Milliyet Gazetesi yönetimini derhal kendine gelmeye, işten attığı gazetecileri işlerine geri almaya çağırıyoruz.
Patron dayatmalarını, işten atmaları ancak biraraya gelerek durdurabiliriz. Bu yüzden tüm gazetecileri TGS çatısı altında biraraya gelmeye davet ediyoruz.”

Kategoriler

Güncel