Şişli Belediyesi'nde Eşitlik Birimi kuruldu

Şişli Belediyesi’nde Toplumsal Eşitlik Birimi kuruldu. Birim projesi, eylül hayatında bir trafik kazasında hayatını kaybeden Şişli Belediye Başkanı danışmanı ve LGBTİ aktivisti Boysan Yakar’ın çabalarıyla hayat bulmuştu.

KAOS GL’den Yıldız Tar’ın haberine göre, Eşitlik Birimi’nin kuruluşu 22 Ekim Perşembe günü belediyenin yeni hizmet binasında saat 19.30’da başlayacak lansman ile duyurulacak. Gecede, trafik kazasında yaşamını yitiren Boysan Yakar da anılacak.                                                                                                                                                                                                 

Toplumsal Eşitlik Birimi’nde çalışmaya başlayan Lambdaistanbul LGBTİ aktivisti Elif Avcı, Eşitlik Birimi’nin Boysan Yakar’ın bir buçuk yıllık mücadelesi sonunda kurulduğunu belirtti. Avcı, birimin görevini şöyle anlattı: 

“Bu birimin LGBTİ, engelli, yaşlı, azınlık, mülteci, çocuk, genç ve kadın alanlarında eşitlikçi ve katılımcı politikalar geliştirmesi planlanıyor. Boysan uğruna bu kadar mücadele ettiği birimin açılışını göremedi. Bu nedenle bu birim beni ne kadar heyecanlandırsa da aynı zamanda hüzünlendiriyor da. Boysan’ın eksikliğini her gün hissettiğimiz bir yerde çalışıyoruz. Diğer yandan da en başta onun emeklerini boşuna çıkarmamak adına başarısız olma şansımız yok. Onun verdiği ilhamla daha eşit bir dünya için başka bir siyaseti mümkün kılmaya çalışacağız.”

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında