Aziz Güler’in cenazesine 2 ay sonra izin

Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden ve cenazesi iki aydır sınırda bekletilen Aziz Güler’in cenazesi bugün Urfa’ya götürüldü. Cenaze Gazi Cemevindeki törenle İstanbul’da defnedilecek.

Rojava’da IŞİD’e  karşı savaşırken hayatını kaybeden Aziz Güler’in 21 Eylül’den beri sınırda bekletilen cenazesinin geçişine iki ay sonra izin verildi. Cenaze bugün ailesince teslim alınarak Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Otopsinin ardından cenaze Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Aziz Güler’in cenazesi bu gece Gazi Cemevine getirilecek. Ailesi cenaze törenin gün ve saatinin yarın sabah açıklanacağını duyurdu.

Güler’in ağabeyi Ersin Umut Güler Twitter’dan yaptığı açıklamada “Aziz Güler 'e 2 aydır yapılan işkence bugün son buldu.Aziz Türkiye topraklarında ailesi ile beraber ve bu gece Gazi Cemevine getirilecektir. Cenaze törenin gün ve saati yarın sabah aile tarafından açıklanacaktır” dedi. 

Aile AİHM’e başvurmuştu

Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi 27 yaşındaki Aziz Güler,  10 ay önce Rojava'ya gitmiş; 21 Eylül'de savaşırken hayatını kaybetmişti. 

Cenazesi o tarihten beri Serêkaniyê’de bekletiliyor, sınırdan geçirilerek ailesine teslim edilmiyordu. 

Ailenin önce Suruç Kaymakamlığına ardından da Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuru sonuçsuz kaldı. Aile  son olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru yapmıştı. 

Daha önce de Kobanê’de IŞİD’in öldürdüğü 21 YPG gerillasının cenazesinin sınırdan geçirilerek ailelerine teslim edilmesine izin verilmemişti. Cenazeler Kobanê’de defnedilmişti.

Etiketler

Rojava Aziz Güler


Yazar Hakkında