Şırnak'ta kütüphaneye bombalı saldırı: 6 yaralı

Şırnak’ta, Yenimahalle’de bulunan Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi'nin binasına bombalı saldırı düzenlendi. Patlama nedeniyle çıkan yangında dördü çocuk 6 kişi yaralandı.

Şırnak’ta sabah saatlerinde meydana gelen bombalı saldırı, DHA’nın haberine göre PKK tarafından düzenlendi. 

Sabah saatlerinde güvenlik güçleri, dün yakılan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yanında bulunan hendek ve barikatları kaldırmak için operasyon düzenledi. Operasyonun sürdüğü sırada kent merkezindeki Yeni Mahalle'de bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi'ne bugün saat 09.00 sıralarında gelen yüzleri kapalı kişiler, binanın kazan dairesine girerek, el yapımı patlayıcılar attı. Binanın çeşitli odalarına da Molotof kokteyli atıldı. Patlayıcıların infilak etmesi üzerine binada yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm binayı sardı.

Saldırı sırasında binanın etüt ve kütüphane bölümünde 17 öğrenci olduğu belirtildi.

Saldırıda can kaybı yaşanmazken, beş yaralı Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yüzü yanan bir yaralının, Şırnak Devlet Hastanesi’nde yanık ünitesi bulunmaması nedeniyle Erzurum Devlet Hastanesi’ne nakledildiği belirtiliyor.

Agos’a konuşan HDP Şırnak milletvekili Leyla Birlik, dün gece 04.00’ten beri Dicle Mahallesi ve Yeni Mahalle’de çatışmalar yaşandığını söyledi. Saldırı sırasında olay yerinde olmadığını söyleyen Birlik, sonrasında yaşananları şöyle anlattı: “Sabah saat 08.00’de Dicle Mahallesi’ndeki siviller bize ulaştı, çatışma çıktığını, mahallenin abluka altına alındığını haber verdiler. Evim Yeni Mahalle’ye yakın, önce patlama sesleri, sonra silah sesleri duyduk. Ardından da öğrencilerin kültür merkezinde sıkışıp kaldığı, sonra kültür merkezinde yangın çıktığı haberini aldık. Olay yerine gittik, itfaiyeyle birlikte çocukları çıkardık.” Birlik, saldırının nasıl gerçekleştiğine dair bilgi alamadıklarını söyledi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında