Ankara katliamını protesto ederken soruşturmaya uğrayan kitle örgütleri ifade verdi

13 Ekim’de Ankara katliamını protesto eden ve haklarında ''Toplantı ve Gösteri yürüyüşleri kanununa'' ve ''Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla haklarında soruşturma açılan kitle örgütleri ifade verdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi bir grup, Ankara katliamını protesto ettikleri sırada ''Toplantı ve Gösteri yürüyüşleri kanununa'' aykırı davradıkları ve ''Cumhurbaşkanına hakaret'' ettikleri iddiasıyla haklarında açılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelen KESK, DİSK ve TMMOB üyesi bir grup, sendikaların isimlerinin yazıldığı bayrakları açarak, "Ankara katliamını unutma, unutturma", "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Ankara'da yaşanan terör saldırısını protesto ettikleri gerekçesiyle ifadeye çağrıldıklarını söyledi. 

Ankara'daki terör saldırısını kınamak için Cerrahpaşa ve Sirkeci'de basın açıklaması yaparken müdahaleye maruz kaldıklarını ve polis müdahalesine karşı geldikleri için de ifadeye çağrıldıklarını öne süren Özgen, "Bugün burada bulunmamızın nedeni 10 Ekim'de Ankara'da yaşadığımız katliamı 13 Ekim'de Türkiye'nin her yerinde protesto etmemizdir. Bu ülke tarihinde en büyük katliamına yönelik hükümetin gösterdiği ikiyüzlü politikayı bugün burada bir kez daha kınıyoruz. Bir kez daha burada etkinlikle ilgili bize yönelik açılmış olan davaya ve soruşturmaya ilişkin biz düşüncelerimizi savcılıkla paylaşacağız. Türkiye'nin her yerinde ısrarla 10 Ekim'deki katliamına yönelik tepkiler kriminalize ediliyor" diye konuştu.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile DİSK Genel Başkanı Kani Beko da gruba destek verdi. Gruptakiler açıklamanın ardından savcılığa ifade vermek için adliyeye giriş yaptı. Bu arada, gruptakilerin adliyeye girişi esnasında, çevik kuvvet ile grup arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Savcılığa çağrılan sendikacıların, ''Cumhurbaşkanına hakaret'' ve ''Toplantı gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet'' suçlarından ifade verecekleri belirtildi.



Yazar Hakkında