Geyik muhabbetinin mayasını yitirdik

Çok saçma değil mi? Evet kesinlikle çok saçma.

Agos is smart” ve “Agos cares” kısımları hariç tabii ki… (Güneş gözlüklü emoji.)

Evet, hangi konudan bahsettiğimizi şıp diye anladığınızı düşünüyorum, şayet anlamadıysanız aşırı şanslı ve tatlısınız; ya etrafınızda bunu paylaşan insanlar yok ya da Facebook’un bir üyesi değilsiniz. Son bir haftanın timeline’lara sığamayan, artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin hareketi:

Be Like Me! (Benim Gibi Ol!) uygulaması.

İsmini gir ve hikâyeni gör’ diye bir uygulama, isminizi ve cinsiyetinizi girince hikâyenizi görüyorsunuz. (Cinsiyet için de sadece M / F opsiyonları konmuş, ama konumuz bu değil tabii ki.)

Hatta bir konumuz da yok, sorumuz var, neden?

Arkadaşlar, ben çok merak ediyorum bunu, gerçekten neden yaptınız?

Teyzenizin profil fotoğrafınızın altına “Başarılarının devamını diliyorum benim akıllı yeğenim” yazması gülünç, ama bu paylaşımınız değil, değil mi? Annenizin duvarınıza yazı yazması utanç verici, özellikle hareket eden emojileri keşfetmiş olması dünyanın sonu, ama bu çok tatlişko değil mi?

Sosyal medyadan başka tutunacak dalı olmayan ortaokul arkadaşınızın duvarınıza şırrak diye yapıştırdığı ergen fotoğrafınız çok ezik, ama ‘Be Like Me’ çok ‘cool’ değil mi? Hain iş arkadaşınızın, gıdınızın bayrak gibi dalgalandığı, ancak kendinin bebek gibi çıktığı o mükemmel fotoğraf karesini paylaşıp, altına “Ne tatlı bir gündü” yazması çok samimiyetsiz, ama bu paylaşımınız çok samimi değil mi? Belki diyeceksiniz ki, “Sana ne, neden bu kadar taktın?” Açıkçası 90’larda kuponla alınmış, bulaşık makinesinde deseni solmuş tabaklarınızda çektiğiniz o yamuk yumuk, üzümü yanmış kek fotoğraflarınızı bile daha anlamlı buluyorum. Toplumun öteki yakasındakiler, sizin de Kuzey Avrupalı fincanınızın içindeki kahvenin yanına kapağını dekor yaptığınız kitaplara bile, daha az üzülüyorum; bu arada bence onları okumuyorsunuz, ama bu da ayrı bir konu. Bir haftadır paylaşıp durduğunuz bu saçmalık bana batmadı. Sonuçta aranızda, gece saati kurup piksel piksel çiftliğini sulayan var, şekerlere ateş eden var, kesilmiş elini kan revan içinde paylaşan var... Bana batan bu saçmalığın altında karakterinize dair muhabbetleriniz. Öyle boş, öyle boşlar ki, içlerinden buraya bir tane seçip koyamadım. Geyik muhabbetinin bir mayası olur, bunu bile yitirdiğinize yandım.

Etiketler

Derkenar


Yazar Hakkında