Ankara saldırısını TAK üstlendi

Ankara Kızılay’da 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.

Ankara’da 13 Mart Pazar akşamı düzenlenen ve 37 kişinin öldürüldüğü saldırıyı, bu sabah TAK adlı örgüt üstlendi.

Örgütün internet sitesinden bu sabah yapılan açıklamada, saldırıyı Seher Çağla Demir’in gerçekleştirdiği belirtildi.

Ankara’da 17 Şubat’ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleşen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı da TAK üstlenmişti.

TAK açıklaması

TAK şu açıklamayı yaptı:

“…Eylemi, Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) olarak üstleniyoruz. Eylemi örgütümüze bağlı Doğa Jiyan (Seher Çağla Demir) yoldaşımızın komutasında bir birimimiz gerçekleştirmiştir.

Birimimiz, hedefine yöneldiğinde yapılan polis müdahalesi sivil kayıpların da olmasına yol açmıştır. Bu sebeple kirli savaşın sorumlu ve yürütücüleriyle hiçbir bağı bulunmayan sivil kayıplardan dolayı üzüntümüzü belirtiyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz eylemlerde savaşın kaçınılmaz bir sonucu olarak sivil kayıpları yaşanmıştır, yaşanmaktadır.

Eylemimiz ardından yaşanan sivil kayıplar sonucunda yaratılan atmosferde, kamuoyunun yalnızca Cizre'de 300'ün üzerinde sivil insanımızın hedef alınarak vahşice katledilmesi, cenazelerin yakılması, verilmemesi üzerinden Kürt halkına yaşattırılan acıları anlamalarını umuyoruz.

Yaşanan bu vahşet tek başına bile, Kürdistan Özgürlük Şahinleri olarak bizim için hesap sorarak intikam alma gerekçesidir.

Unutulmamalıdır ki; Cizre başta olmak üzere sivil, savunmasız halkımıza yönelik gerçekleştirilen yakma, teşhir etme düzeyine varan katliamların hesabını her koşulda sorma kararlılığında yüzlerce fedaimiz mevcuttur.

Kirli savaşın beyni ve yürütücüsü olanları, kendilerini en güvende hissettikleri yerlerinde vurmaya devam edeceğiz.

Türkiye'de yaşayanlar bilmelidir ki; faşist diktatörlük yerle bir edilinceye kadar, hiç kimsenin yaşamı güvence altında değildir.”

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) en son 23 Aralık 2015'te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apronunda meydana gelen patlamalarını üstlenmişti. TAK açıklamasında bu saldırının 2011’de girdikleri eylemsizliğin sonu olarak ilan etmişti.

TAK saldırıları 

17 Şubat’ta yine Ankara’da meydana gelen saldırıya da üstlenen TAK, 23 Aralık 2015'te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apronunda meydana gelen patlamalarını üstlenmişti. TAK açıklamasında bu saldırının 2011’de girdikleri eylemsizliğin sonu olarak ilan etmişti.

17 Temmuz 2005’de 5 turist, bir polis memuru öldüğü, 34 kişi yaralandığı Aydın Kuşadası'nda turistleri taşıyan minibüse ve bir hafta sonra İzmir Çeşme'de çöpe bırakılan bombanın patlamalar.

23 Mayıs 2007’de 7 kişinin öldüğü 102 kişinin yaralandığı Ankara Ulus Anafartalar çarşısındaki patlama.

10 Haziran 2007 İstanbul Bakırköy'de 31 kişinin yaralanması ile sonuçlanan patlama.

8 Haziran 2007 İstanbul Küçükçekmece'de 15 polisin yaralanmasına yol açan bombalı saldırı.

22 Haziran 2010'da İstanbul Halkalı'da askeri lojman yakınlarında askeri personel taşıyan servisin geçişi sırasında meydana gelen patlama.

31 Ekim 2010’da 32 kişinin yaralandığı İstanbul Taksim'de polis noktasına saldırı.

26 Ağustos 2011’da Antalya Konyaaltı plajı ile 28 Ağustos'ta Kemer halk plajındaki 6 kişinin yaralandığı patlamalar.

20 Eylül 2011'de Ankara Kızılay’da üç kişinin ölümüne 34 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırı.

Kategoriler

Türkiye Gündem



Yazar Hakkında