Altın Bamya Ödülleri'nde yine aday bolluğu vardı

Filmmor kapsamında düzenlenen ve sinemada cinsiyetçiliğin üretildiği film ve karakterlere verilen Altın Bamya Film Akademisi Ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Altın Bamya Ödülleri, ilk kez www.altinbamya.org sitesi üzerinden yapılan oylamayla belirlendi. Gündemin olay yaratan film ve karakterlerini eleştirel bir çizgide 'ödüllendiren' Altın Bamya'yı alanlar arasında, rol arkadaşı Nurgül Yeşilçay ile yaşadığı cinsiyetçi polemikle gündeme gelen Erkan Petekkaya da yer alıyor. Sonuçlar ise şöyle yorumlanıyor:

"Altın Bamya Akademisi tarafından 2015 yılı içerisinde vizyona giren yerli yapımlar arasından titizlikle yapılan tarama sonucu belirlenen adaylar (Aşk Nerede?, En Güzeli, Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu, Kendinol, Kırmızı, Krallar Kulübü) arasında Mucize oylama süresi boyunca ilk sırayı kaptırmadı ve tüm rakiplerine açık ara fark attı. Hayırlara vesile olsun. Takdir büyük yerden, bize ancak anons etmek düşer."

Özel Ödül cin-net bamyası

"Cinler filmlere musallat oldu, cin-sel faaliyetlerin ucu kadınlara da dokundu. Cin fikirlerle bize topluca cinnet geçirtenleri biz de içtenlikle kutluyoruz, kendilerini okuyup üflüyoruz. Özel ödülümüzü Azem 2: Cin Garezi, Azap ve Alkarısı: Cinnet filmlerine takdim ediyoruz. Ve içine cin giren bütün filmlerden cin çıkaracak nefesi kuvvetli bir cinci hocayı sponsor almak için yoğun çabalarımızı sürdürdüğümüzü de müjdeliyoruz."

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında