Davutoğlu: Dokunulmazlık için imzalar tamam

Başbakan Ahmet Davutoğlu dokunulmazlıkların kaldırılması için anayasa değişikliğine dair imzaları tamamladıklarını söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili imzaları tamamladıklarını söyledi.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

“Kim teröristleri destekleyen milletvekillerini barındırıyormuş, ortaya çıkacak. Çok hızlı şekilde görüşeceğiz. Muhalefetten, tek oturumda buna destek vermelerini bekliyoruz. Biz de milletimizle bu süreçte takınacakları tutumu izleyeceğiz.” 

“Tarihe herkes, bu anayasa değişikliğiyle ilgili takındığı tutumla geçecek. İşte meydan, işte Genel Kurul. Şimdi bakalım nasıl oy kullanacaklar. Teröristleri bu meclisten çıkaralım diyen parti bakalım nasıl davranacak? 

Partisini grup toplantısında konuşan Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle… 

Anayasa

“Muhafeletin tavrı nedeniyle istediğimiz hızda ilerleyemedik. Özellikle CHP kendi seçmenine verdiği sözden geri adım attı. Milletimize borcumuzu ödemekten geri durmayacağız. Milli, özgürlükçü, insan onuruna yakışır bir anayasayı getirdiğimizde 'Söz verdik, yaptık' diyeceğiz.” 

“En kısa sürede anayasa çalışmalarını da tamamlayacağız. Çalışmalarda önemli bir aşamayı da katettik. Kısa bir süre içerisinde yazım çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Gerekli adımları atacağız ve kemale erdiğini düşündüğümüzde Meclisimizin Anayasa Komisyonu'na sunacağız. Daha sonra vatandaşlarımızın onayını isteyeceğiz. 

Kilis

“Kilis'e dün ve bugün DEAŞ'a ait roket mermisi düştü, 21 vatandaşımız yaralandı. Yetkililerle konuştum. TSK anında karşılık verdi. DEAŞ terör örgütüne ait mevzileri vurdu.

“Kilis'teki vatandaşlarımız emin olsun, her türlü önlemi alıyoruz.” 

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

dokunulmazlık


Yazar Hakkında