Asker ifadeleri için Genelkurmay'ın belgeleri bekleniyor

Uludere soruşturmasını yürüten savcılık, Genelkurmay’dan beklediği belgeler gelmediği için hiçbir askerin ifadesini almadı. Savcılık yetkilileri, Genelkurmay Başkanlığı’ndan beklenen bilgi ve belgeler geldikten sonra ifade aşamasına geçileceğini belirtti.

Uludere soruşturmasını yürüten Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, soruşturma kapsamında şu ana kadar bölgedeki komutanlar dahil hiç bir askeri yetkilinin ifadesinin alınmadığını söyledi. Soruşturmayla ilgili bilgi ve belgeleri toplayan ve bir kısmını halen Genelkurmay Başkanlığı’ndan bekleyen savcılığın, bilgi ve belgeler geldikten sonra ifade alma aşamasına geçebileceği belirtildi. Başta mağdurlar olmak üzere bazı ifadelerin, dosya Diyarbakır’a gelmeden Uludere Savcısı tarafından alındığını belirten savcılık yetkilileri, ellerindeki bilgi ve belgeleri tamamladıktan sonra ifade alma aşamasına geçilebiliceğini söyledi.

Birçok kurumdan belge istendi

Soruşturmayı yaşanan olayın sonundan itibaran ele alan ve Genelkurmay Başkanlığı ve MİT dahil bir çok kurumdan belge ve bilgi isteyen savcılığın halen bazı bilgi ve belgeleri beklediği kaydedildi. Yetkililer, bölgedeki Jandarma, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına bağlı ilgili birimlerden talep edilmesi gereken bilgi ve belgelerin direk Genelkurmay Başkanlığı’ndan istendiğini, Genelkurmay’ın da bu belgeleri ilgili kurumdan istemesi nedeniyle sürecin uzadığını belirtti. Yetkililer, TBMM’nin savcılıktan istediği bilgi ve belgelerin soruşturma savcısının yoğunluğundan dolayı henüz gönderilmediğini söyledi.

(Star)

Kategoriler

Güncel Gündem